First day in school!

Hej!

Nu är jag tillbaka i Eskilstuna igen, pendlade första gången idag och det var faktiskt inte alltför jobbigt. Jag gick och lade mig rätt sent igår så det var nog därför jag inte hade någon energi imorse när jag klev upp.

Uppropet gick bra, vi var cirka 200 studenter därinne som jag kommer att gå med. Jag såg fyra killar bland oss dessa två hundra. Det märkte på långa vägar att jag satt i en modeklass, alla var uppklädda till max med märkeskläder, second hand fynd matchat med mönster och färglada färger.

Introduktionen om Modevetenskap verkade intressant och jag känner att, om jag vill fortsätta med kläder och mode efter kursens slut är detta någonting för mig att läsa!
Kursen är jättebred och man kan naturligtvis fortsätta läsa på avancerade nivåer efteråt.

Jag har fortfarande inte tagit något beslut än för vad jag ska göra, om det blir Mode eller Arbetsterapeut för mig. Klarar inte av denna press på mig längre, snart kommer jag be någon välja åt mig för jag vet helt ärligt inte vad jag vill mest utav de!

Ikväll firar jag Morfar som fyller åt tillsammans med släkten och hoppas på att de kanske kan komma med ytterligare bra råd.


Ett år eller tre år?

Jag hamnade i världens jobbigaste sits för några timmar sedan. Det är riktigt allvarligt just för att detta handlar om min framtid.

Imorgon börjar jag skolan i Stockholm (ett år inom Modevetenskap) men idag när jag kom hem och kollade min mail (det är ovanligt att det är det första jag kollar inne på internet) såg jag ett mail från antagningen i Jönköping. Jag har kommit in där också!

Det är en treårig utbildning inom Arbetsterpeut och då hamnar jag i samma klass som Alexandra :) Hur kan inte bara den tanken locka mig dit? Det gör den. Delvis.

Jag älskaaar mode! Mode, mode, mode är mitt allt och jag känner verkligen hur jag skulle kunna leva på/med det framöver. Samtidigt känner jag att en utbildning i en helt ny stad ger mig mer eftersom jag efteråt är helt färdig och kan börja jobba med det jag har inriktat mig på.

Jag har tills på onsdag på mig att bestämma mig och jag kommer verkligen utnyttja dessa två dagar så mycket jag kan med att hitta lösningar och förhoppningsvis komma fram till något.

Just nu står det bara still i huvudet och det enda jag är säker på nu är att jag är med på första skoldagen imorgon.

Tack så jättemycket för alla fina kommentater och all hjälp jag har fått av mina vänner på Facebook. Det hjälper mig så mycket ska ni veta! Ni är guld värda!


MONKI MAG.

Precis innan jag skulle gå ut idag ramlade dagens post ner i brevlådan och då fick jag syn på en inplastad modetidning. "Vad är det här?", tänkte jag eftersom jag inte prenumererar på någon modetidning.

Det var klädebutiken Monkis nya och första modetidning! Gud vad glad jag blev och tacksam över att jag fick en hem (vet fortfarande inte hur det gick till). Fyra gånger om året kommer jag få hem den i brevlådan och bli inspirerad och få de senaste nyheter om butikens nyheter.

På torsdag är det VIP-KVÄLL på Monki med 50% rabbatALLT och vad passar bättre med en modetidning om kläderna så jag redan nu kan titta ut det jag vill handla?

Jag har Monkifrossa efter att ha bläddrat i tidningen!
Köp den. Få den. Läs den.

Don't want this anymore.

Jag måste sluta med detta för det funkar inte längre. Jag vet ju själv att jag inte mår bättre utav det dagen efter så varför ger mig in på det och låter det hända?

Jag tror att min "jetlag" och lyckats försvunnit nu men inte ser jag någon skillnad på mina sömntider utan jag är fortfarande pigg sent inpå natten/tidigt på morgonen och vaknar sedan inte förrän på eftermiddagarna.

Nu får det vara slut på tramset! Imorgon börjar jag skolan klockan 08.00 och då går det inte att vara trött under lektionen.

Jag åker nog till Stockholm redan ikväll för att förebereda inför imorgon och slippa ta första tåget upp dit. Nu ska jag äta en stor sen frukost (vaknade för en timme sedan) och sedan möter jag upp vännerna.

Vi hörs sen ♥

                                En pigg sensommardag. /Bilden är tagen av Anja.

Fresh for fashionschool.

Jag ska snart gå och lägga mig, mår verkligen inge vidare. Har nyst hela dagen idag också och känner mig varm och vet inte vad jag kan göra för att må bättre än att försöka "sova bort det". Haha, det är min enda lösning till mina sjukdomar jag får: "Om jag sover, kanske jag är frisk imorgon när jag vaknar"

Ibland händer det faktiskt att jag är det men andra gånger mår jag sämre. Innan jag säger godnatt till er tänkte jag visa er min senaste styling jag skapade tidigare idag. Den är riktigt snygg och jag skulle göra vad som helst för att få bära allt.


             Som överskriften lyder inspirerades jag utav att jag, själv, snart börjar modeskolan
                       och därför försökte jag komma på en outfit att bära in till klassrummet.
 
                   
                   
                   

Jag känner att jag har fått tillbaka min stylinganda nu så det komma rulla in massor med outfits hädanefter.
Ha en fortsatt trevlig söndag, vi hörs!
Godnatt.

13:31

Vare sig du gillar det eller inte men det går inte att undgå ett par kilklackar i höst. De finns överallt, inne i butiker eller på nätet. Kilklackar är den nya trenden som är här för att stanna ett tag.
Jag minns lite svagt att jag bloggade om de för några månader sedan och skrev att jag inte tyckte om de men efter att ha sett flera olika varianter av kilklackskor så är de inte så fula som jag tidigare tyckte.

Här är några riktigt snygga klackar från Scorett som säkerligen som sitta på många fötter i höst:

                                                         Tiamo / 699:-

 
                                                         Scorett / 1299:-

                                                           Tiamo / 799:-
   


Keeping up with the K:s

Just nu sitter jag och tittar på Keeping up with the Kardashians som går på Kanal 5. Jag har hört talas om serien förut och efter att Anja började prata/visa programmet för mig och Alexandra verkar det vara ett jätteroligt program.

Det handlar i stort sett om det titeln säger, om systrarna Kardashians liv. Man får följa med i deras vardag, se hur de bor och man lär känna hela deras familj. Kim är helt klart den snyggaste av systrarna men Khloe är den roligaste, man skrattar verkligen åt henne hela tiden. 

             
                        

Hur gick det här till?

Gud vad jag är trött! De tre senaste dagarna nu har jag pga olika anledningar varit tvungen att vakna tidigt och imorse var inget undantag.

Igår var jag igång hela dagen med att vistas nere på stan (två gånger) för att göra bankärenden och fixa lite inför skolaveckan. Mot kvällen kom A hit och gav mig sällskap och efter en dag med massor att göra tycker man att jag borde vara supertrött mot kvällen - och det var jag också!

När jag väl skulle sova framåt natten, gick det inte. Där låg jag hur pigg och rastlös som helst och förstod mig inte på mig själv.
Gissa om det var jobbigt att bli väckt vid tio utav mobilen imorse! Förkyld verkar det som om jag också har blivit under natten, jag nyser som bara den.

Hur ska denna dag fortsätta? Har inga krafter till någonting, går som en snigel mellan rummen här hemma och har svårt att samtala med folk i mer än 2 minuter. Ett tag trodde jag stenhårt på att det var söndag idag!

Hjälp mig att försöka bli pigg igen!


                                                En tidig morgon i Jönköping 2010.



LYX eller Budget?



Ett snyggt halsband med stenar som förmodligen skulle sätta guldkant på vilken outfit som helst.
Frågan är bara vilket pris den är värd?

WEDGES!

                                                 Covered wedge heel /699:-



Denna sko har funnits ett tag ute på nätet runt omrking bland skosajterna. Populär eller inte men så fort jag lyckas hitta en skosajt som lockar mig säljs den där och nu frågar jag er, vad tycker ni om den?

Min första och enda åsikt om den är att den är väldigt brutal och liknar en stor kloss. En klumpig kloss. Jag tror verkligen jag skulle se klumpig ut i de men samtidigt tror jag att det är en sådan där sko som kan se mycket snyggare ut på fötterna än på bilder.

Är denna sko någonting att bära i höst?



Klädd i drömmar

Väckarklockan ringde imorse klockan 09.00 men jag var fortfarande så trött då så jag sov ut en timme till. Stockholmsbesöket igår var helt onödigt. När jag och A kom dit var stället man fixar Universitetskort stängt. Tydligen fixar man bibliotekskort utanför biblioteket (vilket jag inte förstår varför) och utan ett kort kunde jag inte låna mina skolböcker.
"Tyvärr, det är stängt nu. Du får komma tillbaka imorgon"

Jag tåg kvällståget tillbaka hit men innan det hann jag bekanta mig lite med skolan och letade upp klassrummet tills nästa vecka.
Det var jobbigt och åka tåg igår: "När jag är jag framme egentligen?", satt jag och tänkte efter varje station som tåget stannade vid.
Hur ska jag det egentligen gå för mig som pendlar i framtiden?

Jag tittade igenom första boken idag som vi ska ha i skolan och den verkar vara instressant. Snart ska jag ner till stan och köpa in lite skolsaker inför onsdag :)
Måste erkänna att jag är lite småpirrig inför skolan! Det här är ligger säkert långt ifrån hur det är på gymnasiet och därför vet jag inte vad som väntar mig.

                                          Klädd i drömmar av Elisabeth Wilson


10.12

Godmorgon!

Klockan slog precis tio och för bara någon minut sedan klev jag innanför dörren. Jag körde en bortamatch inatt hos S eftersom vi var ute till sent.
Innan vi somnade igår låg vi och tittade på Karate Kid med Jackie Chan och Jaden Smith. Gud vad söt Will Smiths son är! Hade jag varit i hans ålder hade jag utan tvekan försökt få honom :)

Jag gillade filmen men vem gör inte det egentligen när Jackie Chan medverkar? Jaden imponerade mig väldigt mycket, speciellt för att det är hans första film men också för att det är han, själv som gör sina egna stunts.

Om några timmar åker jag till Stockholm och förbereder lite mer inför skolan nästa vecka. Jag orkar inte stressa med allting sista dagarna så tänkte passa på och fixa det mesta innan måndag när jag ska dit igen men första ska jag duscha och äta en stor frukost.

Vad ska ni hitta på idag?


                  

                   

H&M Club.




Idag är det Club dag inne på H&M ochdet  betyder att du får 10% rabbat när du handlar något. Passa på och köp din höstjacka eller något annat till hösten för ett lite billigare pris.

Jag ska själv ner dit ikväll och se om jag kan hitta något att bära till skolan nästa vecka. Vi kanske ses där!



13.22

Godmorgon!

Igår sov Sandra över hos mig och imorse när jag vaknade var hon borta! Jag blev så ledsen över att hon inte väckte mig innan hon gick och lät mig sova vidare. Nu sitter hon på ett tåg til Karlstad och jag vet inte när jag får se den tjejen igen.

Igår när vi kom hem till henne satt hennes föräldrar och tittade på Fångarna på Fortet. Jag blev alldeles till mig och gjorde de sällskap. Fångarna på fortet som var mitt allra bästa fredagsprogram när jag var liten. Man längtade ju verkligen till varje fredag, till Agneta och Gunde och deltagarna.

Jag minns hur jag drömde om att få vara med i det någon dag och hoppas fortfarande att det kommer en dag då jag ska in i en cell där! Nu har jag ett program att se fram emot på tvn hädanefter :)

Idag har jag hur många samtal helst att ringa inför skolstarten så det är nog bäst jag fortsätter med det så jag kan gå ut och möta S över en fika senare.

Ha en bra dag! 

   


Skolstart!

Skolstarten gick av för de flesta igår och idag är det exakt en vecka kvar tills jag börjar på Högskolan. Det ska bli riktigt kul och få sätta sig bakom skolbänken igen och få lära sig nya saker, i mitt fall om Mode.

Första dagen är bara en introduktionsföreläsning på två timmar men jag gick in och tittade på mitt kommande schema till första kursen och upptäckte att första föreläsningen börjar redan under andra skoldagen med Dräkthistoria (Medeltid och 1500-tal).

Wow, vilket år jag kommer vara med om känner jag. Det finns så mycket jag vet om dagens mode men vet inte alls mycket om hur allting egentligen började. Jag hoppas det blir så kul som det verkar kunna bli.


                                           Här är schemat för mina tio första skoldagar



Click clack!


Fyfaaaaan vad SNYGGA KILKLACKAR H&M säljer! Sveriges kvinnor och flickor har säkerligen burit dessa hela sommaren och vet om att de bara kostar 179:- Ett så sjukt billigt pris för ett par skor!

Det är ju typiskt att jag ska upptäcka de så sent och inte kan ha på mig de länge i år.
Jag har ett par liknande, de här espadrillosarna som H&M började sälja för två år sedan men ett par såna här hade inte setat fel på mina fötter. Verkligen inte!


En dagens dagens.

Hej!

Det blev ingen minigolf tidigare idag utan vi kände att vi istället skulle ta nytta utav den sista solen innan hösten kommer med att sitta ute på gräset och äta mat. Det var så skönt ute idag och shortsen fick åka på igen. När vi satt där och njöt av stunden kom snart myggjävlarna och bet oss så vi tog oss snabbt mot bilen igen och for mot en annan riktining.

Tog ni också del utav sista värmen och hittade på något trevligt? Nu ska jag byta om till något mysigare och se något program som jag har missat.

Ha en fortsatt trevlig kväll. 


                  
                  
                  T-shirt / Bik Bok
                  Väska / Monki
                  Shorts / Bik Bok
                  Skor /Converse - present från min pojkvän :)

Last night




Igår kväll gick jag över till Mahabad och gjorde henne sällskap i några timmar. Det var första gången vi såg varandra sedan jag har varit tillbaka och trots att jag har befunnit mig på andra sidan jorden sade hon till mig:
Det känns som om det var igår vi sågs.

Åh vad jag saknar tiderna när mina närmsta vänner bodde tio meter ifrån varandra ochvi  kunde springa över när som helst. Jag saknar och vara barn ibland, allting var så mycket enklare då.

Snart sticker jag ut och spelar minigolf med vännerna. Puss


Livelöpet.

                 


Har ni märkt vad Rockbjörnen och Aftonbladet har kommit upp med för idé? Nu kan du se en konsert med din favortiartist - hemma hos dig själv. Istället för att stå och trängas bakom ett stängsel med massa andra fans behöver du nu bara beställa hem en gratisbiljett på Aftonbladets hemsida och sedan se konserten på datorn.

Jag blev helt chockad när jag hörde om det första gången och började fundera på hur det verkligen gick till så jag tog reda på det. Det går tydligen till så att under konserten kan man skicka in hälsningar till artisten, jubla åt låtarna eller konstigt nog hångla med någon i publiken och allt detta ser artisten på en skärm samtidigt som han/hon står där och uppträder.

Är detta det nya sättet man kommer att se konserter på? Man går ju på konserter för att se artisten med egna ögon ståendes framför sig och tillsammans med andra fans få höra livemusik men det här blir som att se ett youtube-klipp live.

Ikväll "uppträder" Ola klockan 21.00 inne på Aftonbladet.se och ni klickar här om ni vill gå in och boka biljetter - gratis.


                               Igår uppträdde min favorit Salem Al Fakir på livelöpet.

SÖNDAGSGODIS

Det går verkligen inte bra med att "laga" bloggen. Jag har kommit på att desginadinblogg.se är riktigt dålig, man fattar verkligen ingenting av den och när man väl gör rätt så ser man inte ändringarna när man förhandsgranskar.
Jag ska försöka fixa lite med den varje dag samtidigt som jag uppdaterar för er så jag försvinner helt härifrån.



COLLAGE BY ME FROM MONKI.

Hela collaget talar till mig och säger: "Detta Amie, ska du bära i höst!"

#!"@%&)/(

Någonting riktigt skumt har hänt med min blogg! Ser ni hur den ser ut?
Varje dag försvinner någonting ifrån den och jag förstår inte varför! Jag kommer inte blogga här för någon dag, ska försöka fixa problemet på något sätt.

Hoppas ni förstår och kommer tillbaka snart igen. Sköt om er ♥

Never ending story

Filmen Never ending story (Den oändliga historien) går på tv6 just nu. Har ni sett den?
Det är en barnfilm som kom ut för väldigt många år sedan (1984, det tydligt i vissa scener) och handlar om en pojke (Atreju) som ska försöka rädda världen. Bastian är en annan pojke som sitter och läser om den här historien i en bok och efter ett tag hamnar han också med i berättelsen.

Jag älskar filmen och minns hur rädd jag var första gången jag såg den på video. Den är så spännande och varje gång jag ser den sitter jag helspänd och är helt inne i den. Jag blev jättekär i Atreju efter att ha sett filmen, haha han var ju så snygg där! 

Ni måste se den eller hyr den och visa era barn för den är verkligen en bra barnfilm att rekommendera :)

 
                   
                  




??++

Ååh, jag är smårsur över att min blogg ser helt ful ut. Jag vet inte hur det gick till men igår försvann min menyrad på bloggen och nu ser den riktigt tråkig ut och det skäms jag över.

Jag är världens sämsta på bloggdesign så detta kommer ta evigheter för mig att göra den bra igen. Någon duktig på det och skulle vilja hjälpa mig?

Jag ska försöka och ge mig in på det litegrann nu, klarar inte av att se den sådär ♥

Skinny me.

Förlåt om jag har varit seg på att blogga sedan jag kom hem till Sverige. Jag är fortfarande i depression över att vara här och har därför inte haft motivationen till att uppdatera lika mycket. Det har blivit lite bättre de senaste dagarna men det känns fortfarande inte okej än.

Imorgon är det en vecka sedan vi landade på Skavstas flygplats och jag blir lite rädd när jag tänker på hur fort tiden har gått. För två veckor sedan levde jag på andra sidan jordklotet, vistades ute till landets vintertid, upptäckte nya ställen med min bror och låg åtta timmar före er svenskar.
Jag var er framtid Sverige :)

Nu sitter jag här hemma i Sverige och väntar ständigt på att någonting roligt skall hända. Jag har ätit frukost i tre dagar och småätit lite sedan jag började trampa på svensk mark. Det är allt.
Min hjärna ber om att jag ska börja äta men min kropp säger nej.
Jag berättar inte detta för att jag vill att ni ska tycka synd om mig eller för att jag försöker bli smal utan jag bara undrar om det är normalt och inte känna någon hunger under depression och jetlag? 

Jag hade egentligen kunnat strunta i att äta de dagarna men familjen och vännerna bad mig stopppa i mig något och då försökte jag.

Det är jobbigt och må så här och känna att Sverige inte tillför mig någonting längre förutom alla nära och kära som bor här med mig. Det kanske bli roligare nu när jag börjar skolan snart. Kanske.

Har detta hänt er någon gång?
Har ni varit med om något stort i era liv eller varit på en resa och sedan kommit tillbaka och känt:
Vad gör jag här? Hur kunde jag vara så hemkär tidigare när jag nu knappt vill vistas här längre?

Mamma har gjort mat nu så jag ska gå och försöka få i mig lite. ♥



                                                            

Skäm bort dig här!

Hej!

Jag var inne på Kristallgrottan tidigare idag för att träffa Haddis igen innan hon åker tillbaka till Jönköping. Jag kanske också åker dit imorgon med Alex och stannar där tills på måndag. Det är inte helt säkert än, har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra men det är på grund av Högskolan som jag tvekar om. 

Dominique Lonegren som äger Kristallgrottan är riktigt grym på det hon gör. Jag känner henne sedan flera år tillbaka och jag är glad för hennes skull över att det går så bra för henne med salongen.
Haddis var där och fixade sina naglar och jag blev också sugen på att göra det. Det finns massor med roliga saker därinne man skulle kunna unna sig någon/några gånger i månaden.

Ni tjejer som använder sig utav löshår, gillar och fixa era naglar, vaxar er hos andra eller bara vill ha en skön massage då är hennes salong en stor godisbutik för er!

Gå in på hennes hemsida här för mer information. ♥

BUY ME

 

                
         
                      

Detta är ett COLLAGE jag gjorde klart nyss. Dessa plagg från MONKI är alla (enligt mig) höstens måsten. Ni bör har dessa eller liknande plagg på er om ni vill se riktigt coola ut bland er omgivning.

Skorna och båda byxorna är to die for och jag kommer nog inom en snar framtid gå in och köpa med mig de.

Hela collaget blir ditt för 1140 riksdaler vilket inte alls är mycket om man tänker på vad man brukar lägga den summan på. Jag menar, titta hur mycket ni får för det!

Bra jobbat Monki!

Kaffe/Cigg

Om mindre än två timmar ska jag vara nere på Café Sylvia och möta upp Haddis och Co. Åh, jag har längtat efter henne och de andra, ska blir riktigt kul och sitta runt samma bord igen och höra vad alla har haft för sig i sommar.

Solen steker verkligen på här idag så jag funderar på att dra på mig shorts och höga klackar. Det är sommar och det är varmt så varför inte njuta utav det med att gå med bara ben?




Update/
Solen självklart i moln nu så jag tar på mig låga skor ifall jag måste springa om det börjar regna.

    
    
    
    

     KJORTA /GINA TRICOT
     LINNE /WEEKDAY
     SHORTS /BIK BOK
     SMYCKEN /H&M, LINDEX, GLITTER & AUSTRALIEN

14.06

Hej!

Hur mår ni idag? Själv mår jag sådär efter en halvt sömnlös natt, tror inte att jetlagen har gått ur mig ännu. Igår var jag, Alex och Dunja hemma hos Anja mot kvällen för att umgås och se filmen Grown ups. Det är en komedifilm med Adam Sandler som inte har haft biopremiär än. 


        

Filmen var rolig, den var sjuk på ett oväntat sätt. Man skrattade åt saker som inte förväntat sig skulle hända. Om ni gillar Adam Sandler och komedifilmer så är denna att rekommenderas.

Vilja bli!

Jag har gått och kärat ner mig i den nya soloartisten Oskar Linnros. Killen som tillsammans med Daniel Adams-Ray skapade duon Snook och som släppte minnesvärda låtar från 2004 har nu gått och blivit soloartister.

Jag minns att jag brukade lyssna på Snook och gillade deras musik väldigt mycket men visste inte att de hade gått skilda vägar tills jag såg att Oskar Linnros var förband till Salem Al Fakir som jag var och såg den 9/5 2010.


                                                Oskar Linnros @ Berns 9/5-10
                   
                  

                      

Wow, säger jag bara! Hans nya album (Vilja bli) ar inte bara riktigt bra, han har gått och blivit snygg också!

15.54

Igår när jag kom hem hittade jag ett litet paket på min säng. Återigen har mamma gått och köpt något när jag varit i Australien som jag velat ha. 

       


Ringen som jag bloggade om den 27/7 är nu i min famn. Den finns att köpa på H&M och kostar 49,50 :-

Tack älskade mor!

I love my high heels.

När jag klev in i mitt rum för första gången i fredags låg en skokartong på min säng. I Australien bombade jag min mamma med mail om ett par skor som jag veeeerkligen var tvungen att ha!

Min mamma är ingen som beställer saker från internet men hon lyckades göra det i smyg och köpa skorna åt mig. Jag blev heeeelt glad när jag fick reda på vad hon hade gjort. 


                    
                    
                   

Tack älskade mamma för att du är så bäst! Inte nog med det, det kommer ännu en lite gift senare från henne som hon sett härinne på bloggen att jag vill ha.
Det lönar sig att blogga om saker man vill ha :)





17.04

Jag hann aldrig visa er min outfit jag hade ute igår. Kameran lämnade jag hemma, kände att min första kväll med alla fick bli bildlös. 

                      
                     

Ser ni vilken klänning det är? Den som jag ångrade att jag inte köpte i Australien! Jag fick den av pappa sista dagen därnere så nu är den MIN!

@ Nybron

Hej allesammans!

Kom precis hem från en natt ute på klubben med mitt kära tjejgäng. Jag har varit deprimerad hela dagen, inte ätit en endaste måltid och för att försöka må bättre (och faktiskt inse att jag ar tillbaka igen) drog vi en utgång för att ha alla samlade och dansa till bra musik.

Det kändes lite bättre när jag mötte alla igen, hade saknat de så mycket och genast började vi dra igenom allas sommar i stora drag.
Det var fullt med folk ute, nästan så att byggnaden sprack. Jag har lyckats ta med mig solen hem från Australien, det var stekhett här idag och det blev värre inne på klubben eftersom det inte fanns någon luft där.

Nu sitter jag här hemma med min jetlag. Jag var supertrött innan jag åkte hem men nu är sängen inte ett alternativ längre. Natten är ung och kanske drar jag en nattpromenad senare.

Tack tjejer för en underbar kväll. Vi hörs imorgon. Godnatt!

I Svearike.

Vaknade upp i min egen säng imorse. MIN SÄNG som jag inte har sett/sovit i på jättelänge och nu står den framför mig!?
Låg och såg mig omkring i mitt rum innan jag steg upp och det kändes så konstigt och se alla sina saker framför mig.
Vi kom hem igår fran den enorma hemresan som jag, trots jetlag och alltför många timmar instängd i ett plan, glädjeligen gör om flera gånger.
Det stör mig inte, bara jag får se pappa och alla igen.

Det känns konstigt och vara hemma igen. I två månader har bott hos min pappa på andra sidan jordklotet där jag har behandlats som en familjemedlem och gäst. Jag har gått med skor inomhus hela sommaren och jag har gått på toa ute på bakgården. Jag har sett upp för trafiken som kör pa fel sida om vägen och handlat i affärer som jag innan resan inte visste existerade.

Det kommer ta ett tag för mig att vänja mig vid allting här hemma och jag kommer förmodligen ha en deprimerande period framöver pga det. Jag ber om ursäkt redan nu för det, om jag känns lite avvisande eller har svårt att få kontakt med men det är bara för att jag vill tillbaka.

Jag vill vara hos pappa igen och leva därnere.
Jag vill vara med båda mina bröder och resten utav min andra släkt.

Snart, snart åker vi tillbaka och stannar för alltid.

Snart.

Australia - Singapore - London - Sweden.

God morgon varlden!

Ni som foljer mig blogg vet vad som vantar idag. Vi ska borja varan langa resa tillbaka till Sverige om nagra timmar. Jag vill inte overdriva for er nu men vi har vaaaldigt mycket att gora innan vi vinkar pappa hejda pa flygplatsen. Ar inte ens klar med packningen!!! Det kommer bli overvikt, ser det fran langa vagar.

Min outfit idag kan mycket mojligt innebara foljande: 1 jacka, 1 skinnjacka, 1 kavaj, 1 tunika, 1 tshirt, 1 kofta, 1 par leggings, 1 par jeans, kangor och halsduk.
Mamma skrattade nar hon horde vad jag skulle ha pa mig och det gjorde hon ratt i for jag kommer verkligen vara tjock som en jultomte bland terminalerna idag.

Vi hors nar jag kan sta pa fotter igen. Bilder och allting kommer da ocksa.
Ha en trevlig torsdag och fredag sa hors vi snart igen. ♥ 


Last day in paradice.

Hej!

Kvallen ar har och en tidigt natt borjar narma sig. Vi hade regn har hela dagen sa vi struntade i att tvinga oss ut for en sista upptackt nere pa stan och stannade inne istallet och bara umgicks med varandra.

Mot kvallen kom vara styvforaldrar hit och sedan gick vi mot Thaila thai dar vi motte upp resten utav ganget for ett sista restaurangbesok. Maten var jattegod, vi bestallde in sex olika huvudratter sa alla kunde smaka lite utav allting.

Efterat gick alla hem till oss och sa har vi spenderat kvallen harinne med dricka, musik och mycket skratt. Jag har haft en underbar sommar harborta men imorgon slutar den och jag aker tillbaka till "verkligheten". Dessa tva manader har forandrat mitt liv helt och hallet. Jag uppmanar er att ta vara pa era familjer, de ar de viktigaste personerna i erat liv. Ingen annan kommer kunna ta deras plats. Ingen!

Jag alskar mitt underbara liv som mina foraldrar ger till mig och jag alskar mina vanner som alltid kommer vara dar for mig ovasett vad som an hander eller vart jag befinner mig.

Nu ska jag fortsatta umgas med med familjen innan det ar dags att fixa sista packningen igen. Godnatt.

NOT GOOD AT ALL.

Idag ar vantar ingen rolig dag. Idag ar det varan sista dag har i Australien och det innebar packning, inhandling av det sista och middag klockan 18.00 ikvall med allihoppa for att saga adjo.
Tararna ar nastan pa vag att komma nu, hur ska det da bli imorgon nar jag och Sam kramar pappa hejda?

Jag vill inte hem, har det sa otroligt bra harborta. Man brukar saga: Borta bra men hemma bast men jag har inte riktigt kommit till den punkten da jag kanner att jag vill hem for att vara hemma i Sverige istallet for annu en manad harnere.
Nej det vill jag inte.

Jag skulle kunna sitta har i timmar och skriva att jag inte vill hem fast jag vet att det inte hjalper nagot. Det kommer fortfarande sta ett flyg och vanta pa oss imorgon som vi maste ta.
Angaende hemresan imorgon kommer formodligen jetlagen att ta form igen och stanna i nagra dagar. Det blir nog annu varre denna gangen eftersom vi kommer fran "framtiden" och reser tillbaka i tiden.

Haha, sa ar det nagot ni undrar over hur erat liv ser ut atta timmar framat, fraga mig. Jag vet! :)

Nu ska jag ga och ata frukost och borja fixa lite saker infor kvallen.
Puss

Aquarium

Go'kvall folket!

Vi gick precis in fran brasan ute pa bakgarden efter att ha setat dar nagra timmar tillsammans med bra sallskap. Tidigare idag var vi ivag till Aquarium som jag namnde att vi skulle till. Det var sista gangen for denna resa som vi akte och tittade pa djur.

Anda sedan jag kom hit och akte forbi dar forsta gangen har jag velat besokta det stallet, alskar och titta pa konstiga och stora djur som man bara hittar i deras "hemlander" och det fick gora det.

Alla djur darinne var vattendjur (om ingen fortstatt det an fran namnet) och vi sag bland annat hajar, pingviner, alar, skoldpaddor, sjohastar, fiskar i olika sorter och storlekar etc. Det finns tydligen en fiskart harifran som ar blind och ar albino. Den hade verkligen inga ogon och det sag riktigt laskigt ut!
En annan fiskart var genomskinlig sa man sag igenom fisken, hela skelettet och allt. Eller som de kallar det: "mirror" som gor att de andra fiskarna inte ser de.

Det var sa kul och se allting med egna ogon och pa sa nara hall. Vissa inhagnader hade man djuren under sig och tittade pa de uppefran.
Innan vi akte hemat at vi middag darinne, fish and chips blev det. Jag tankte inte pa det da men jag gick alltsa och tittade pa fiskar en hel dag och sen satte jag mig ner och at nagra. Vilket satt och locka folk!

Gasterna gick hem for nagra minuter sedan, vi ska ata lite nu och sedan ta det lugnt tillsammans innan alla ska sova. Imorgon kan jag sova ut hur lange jag vill igen vilket jag verkligen kommer gora.

Hoppas att ni har haft en bra dag idag. / A

                        
                        
                        
                         
                                       
                          
                         
                         
                          
                         
                                       
                          
                         
                         
                         
                         




Overvikt.

Pappa kopte hem en ny vag idag som vi ska ha for att testvaga vara bagage infor torsdag. Jag satte genast igang med att packa ner allt och for att se ifall jag lag under 25 kilo eftersom jag vet att jag kommer fa panik om jag provar dagen innan.

Det tog sin lilla tid ska jag saga er. Hade jag verkligen sa mycket med och har jag verkligen kopt sahar mycket? Jag satt och skrattade for mig sjalv nar jag markte hur mycket jag verkligen skulle forsoka fa i vaskan.
Detta kommer jag aldrig fa med mig!

Till slut stangde jag den nar det inte gick att fa i mer och vagen visade sedan 19.5 kilo. Det ar bra, jag ar inte overvikt - an.
Min vaska vager 19.5 kilo men da har jag inte stoppat ner fyra par skor, tva jackor, tva tjocktrojor, teknikprylarna och smutstvatten som jag tror att jag ska fa plats i mitt 5 kilos handbagage.

HAHAHAHAHAHAH detta kan bara sluta at ett hall. Overvikt.

08.41

Godmorgon!

Gud vad trott jag var imorse nar jag var tvungen att ga upp. Det gor inte saken battre att det regnar ute, allting blir segt for en da.
Snart kommer Jordans mormor hit och senare ska vi och Sam aka och titta pa djur inne pa Aquarium.

Efter idag ar vi lediga igen for denna vecka. Maste testpacka idag for att se om vi overskrider 25kg/var.

Vi hors lite senare, maste ivag nu. Puss

21.16

Hej kara lasare!
Vi kom hem tidigare idag fran Frankston. Vi bytte ut barbequekvallen darborta till att grilla pa varan bakgard under det harliga soliga vadret istallet. Det ar sondag och det kandes enklare att gora sa.
Min styvmorfar ar en mastare vid grillen sa han fick sina skills for oss idag ocksa. Han ar namligen den som brukar ta hand om den delen nar det galler.  

Alla i slakten blev kvar har ett tag och njot utav en trevlig sista sondag tillsammans. Dessa "hejda-kramar" har borjat for oss nu och inte tycker jag om det. Nar ska jag fa se dessa igen?

Alla har varit ratt sega idag av olika anledningar sa vi har bara tagit det lugnt under kvallen med andra vanner som har titta forbi har tidigare. Nu sitter vi ute vid brasan och pratar om var tid tillsammans.
Jag har verkligen varit med om massor nar jag tanker tillbaka, kommer knappt ihag vissa saker som vi pratar om.

Imorgon "jobbar" vi igen men bara for tva dagar for sedan ar vi lediga. Efter det kommer styvmormor att ta over varat arbete med lillebror. Det blir en tidig kvall idag sa det ar bast jag gar ut till de andra nu innan jag maste sova!

Godnatt, hors imorgon.

                                   
                                   
                                   
                     


I'M IN!

Varje dag har jag gatt in och tittat pa min mail i hopp om att fa resultatet fran Hogskolan. Ingenting darifran finns i min inkorg tills idag. Jag kom in pa nagot, tacka gud for det.
Efter att ha sett hur manga som sokt till Hogskolan i ar trodde jag verkligen inte att jag skulle fa en garanterad plats.

Jag kommer att lasa Modevetenskap i Stockholm! FYFAAAN VAD KUL DET SKALL BLI! Langtar sa in i helvete tills jag borjar skolan igen. Mode som jag alskar sa mycket, kunde det har blivit battre!

Det var dock inte mitt forstahandsval som jag ville komma in pa men detta ar hur bra som helst. Jag alskar det. Jag ar helt i extas nu, tror jag har kollat resultatet minst tio ganger for att se om jag ser ratt.

Jag kan inte sitta har mer, maste ga och gora nagot annat och fa ut min gladje. Vi hors imorgon!

Frankston

Hej!

Efter lite frukost och en bilresa till Frankston kanner jag mig mer pigg efter garddagens utgang. Vi ar hemma hos Kates foraldrar just nu for att spendera natten har och vara med pa min och Sams hejdafest imorgon med barbeque.

Jag blir sa ledsen over att jag snart ska lamna mitt andra hem, skrev precis ut vara boardingkort fran London till Skavsta sa nu borjar det verkligen narma sig hemfard.

Jag ar proppmatt efter middagen vi at nyss, det bjods pa lasagne med sallad och vitloksbrod. Nu vantar footymatchen pa tv sa jag tanker ga ut till de andra nu och fortsatta umgas med de.

Vi hors imorgon kvall, ha en trevlig lordag allihoppa. ♥

Miss Liberator.

Jag har sovit i sju timmar nu men sitter fortfarande och gaspar.  Vi var ute igar, hela ganget. Forst sag det inte ut som om vi skulle ga ut eftersom alla kom hit efter midnatt. Visserligen brukar jag ga ut sent i Sverige ocksa men inte sa sent som de gor har.

Vi var nere pa stan till 00.30 och gick in pa ett stalle som heter Miss Liberator. Det var inte det stalle vi skulle ga till fran borjan men eftersom taxin akte forbi dar sa bestamde de andra att vi skulle stanna dar. Nar vi klev in sag det ut som en pub forst, ganska litet och tatt med folk.
Sedan sag jag hur folk hela tiden forsvann in bakom nagra svangdorrar sa vi gick ocksa in dit och kom in till sjalva klubben.

Det var dar den basta musiken spelades och det var dar alla holl till. Vi tog genaste plats pa golvet och borjade harja. Jag har aldrig skrattat sa mycket at Tony och Robbie som hela tiden skulle harma hur andra dar dansade.

Jag hade sa kul igar, en perfekt sista utekvall med det basta ganget. Efter nagra timmar drog vi ut pa jakt efter ett annat stalle att men vi hittade inget som lag i narheten sa vi drog och kakade istallet.

Efterat kom vi hem hit tills oss och satt upp halva morgonen och snackade om kvallen och massor med annat. Robbie var knackt over att han hade kopt en Whopper for 20 dollar (ca 140kr), han fick aldrig tillbaka vaxeln haha


                                             Sam, Pappa, Larnie, Robbie, Tony och Riannan
                           
                         
                         
                                      
                        
Nagon hade lamnat en lapp inne pa damtoan: "Are you ready for lift off?" och numret pa baksidan.             
                        



VAR LITE TURKOS VETJA!


                              
                                 
                                  
                            
                                  
                                                    Ringarna kostar mellan 165:- och 195:- /styck.

Ringar, ringar och ater ringar. Sma smycken som gor sa mycket i vardagen. I alla fall for mig. Jag bar de i princip varje dag och utan de kanner jag mig naken, exposed, radd haha.

Jag tittade in min favorit smyckesida nyss och gud vad snygga ringar det har kommit in medans jag varit borta. Turkos ar definitivt en utav den hetaste smyckesfargen att bara just nu. Det tillsammans med silversvart = HETT!

Jag har inte lyckats hitta en endaste turkos ring harnere. Vet inte om det inte gillas har eller om jag ar tittar i helt fel smyckesaffarer sa jag far kopa mig nagra nar jag kommer till Sverige igen. 

 



Sunny Australia.

Idag ar det fredag och helgen vantar runt hornet. Fran och med idag tills pa torsdag har vi saker inplanerade varje dag och det borjar med en sista utgang ikvall med hela ganget.
Vi vet inte an vart vi satter fart men vi borjar med fordrinkar har hemma hos oss och sa far det sluta dar det slutar.

Jag gar runt med shorts just nu for att solen ar har och det ar superskont ute. Hoppas det haller i sig hela dagen sa man kan sitta ute pa garden och "steka".
Men forst vantar en stor frukost for mig, ar riktigt hungrig.

Hors lite senare.

I regret this.


                               
                              
                              

Nar jag var pa jakt efter en fodelsedagsklanning forra manaden provade jag denna klanning som jag sag och blev helt kar i. Den var ratt fin pa men satt inte riktigt som jag ville att den skulle gora. Oppningarna gjorde klanningen los och stor pa en del stallen men kanske hade en storlek mindre suttit battre.

Igar nar jag var inne i butiken sag jag den igen och undrade om jag anda inte skulle kopa den. I en storlek mindre. Jag blev stressad av att klockan var sa mycket sa jag sprang ut fran butiken och lamnade den efter mig.

Jag gick in pa hemsidan nu och tittade pa den igen och nu angrar jag verkligen att jag inte kopte den.
Fan vad snygg den hade varit till ett par hoga skor och lite ringar pa fingrarna. FAN FAN FAN!

Step up 3D!

Idag ar det premiar for den nya dansfilmen alla formodligen kommer prata om ett tag. Step up 3D heter den och jag langtar tills jag kommer till Sverige (hinner inte se den har) och fa se den.

Nar jag tittar pa dansfilmer och ser alla duktiga dansare som har natt sina mal med att komma dit de vill, angrar jag att jag slutade dansa.
Min drom inom det var att bli en kand danslarare eller bakgrundsdansare till kanda artister. Hade jag bara fortsatt, hade jag kanske varit det nu.

Jag skulle latt kunna ga tillbaka till dansen och fortsatta med det men samtidigt tanker jag pa forsorjningen inom det. Det kravs mycket arbete och slit for att kunna leva pa det som ett jobb och det tar lang tid tills man kommer dit.
Darfor kommer jag ga tillbaka till skolan i host for att det kanns mer sakrare.


                       




Shop til you drop.

Det blev en sen kvall igar, alltfor sent sa jag inte orkade komma in och blogga for er. Jag och Sam var igang redan vid lunchtid med att aka ner till stan i hopp om att forsoka hitta nagot att handla hem. Det borjade sporegna vid ett tillfalle, inga paraplyer hade vi med oss heller men akte inte hem for det.

Nar vi kom hem runt 18-tiden akte vi alla hem till Richard dar han skulle bjuda oss pa middag. Maten var verkligen jattegod, speciellt efter en heldag pa stan. Det blev vegetarisk pastagryta, super!

Nu har vi bara en vecka kvar har tills vi kommer till Sverige. En vecka ar ingenting ju! Inte nar jag har varit har i atta styckna redan.

Jag ska forsatta ata frukost nu, passade pa att sova ut idag sa vaknade for en timme sedan.

Vi hors lite senare!

Detta fick folja med mig hem igar:

                                Ringarna kommer fran Sportsgirl och Just / 5 resp. 12.95 dollar.
                               
                                      
                                                       Basic loose jumper /Supre 35 dollar
                                         
                           
                                        Oversized tshirt with dipping hemline /Supre 30 dollar
                          
                           



Work hard and you're get reward.

                             
                            
                                                          MIN SNYGGA OUTFIT HAROMDAGEN
Jacka /
Monki, Klanning /Cotton On, Lackleggins /H&M, Tights /Made by me, Kangor /Rubi shoes.


Efter idag har vi "jobbat" klart for denna vecka sa imorgon belonar vi oss sjalva med shopping pa alla mojliga stallen. Jag passar pa att hanga pa stan sa mycket som mojligt nu eftersom vi aker hem nasta vecka.
Det later konstigt och skriva det; jag kommer till Sverige nasta vecka.

Det kanns som jag bor har nu eftersom vi har varit har ratt lange och nu ska jag helt plotsligt inte sova har om natterna langre utan i min egna sang hemma.

Sommaren ar dessutom over, gud vad fort tiden gar, tycker inte ni ocksa det?


Savers

Jag ma vara en javel pa och shoppa och gissa vad - jag gjorde det idag igen. Jag tittade in secondhandbutiken nyss som ligger nagra meter nere pa Sidney road. Jag gillar secondhandbutiker, har dock aldrig kopt nagot fran de men har sett massor med manniskor i mina unga dar hur de hittar bra och kloka kop dar sa jag gav mig ett eget forsok idag.

Det finns olika sorters secondhandbutiker, de rena dar klader luktar normalt och de skumma dar det stinker om allt. Den som jag var i ligger nagonstans mitt emellan.

Det var nagonting med kladerna dar som inte fangade min uppmarksamhet. Inte lika mycket som de gor i "vanliga" butiker. Jag gav tre plagg varsin chans men sade sedan ifran. Nej, inte kan jag vall kopa de har?

Slutligen kom jag ut med ett kop - en vaska. Riktigt snygg och stilren en.

                          
                          
                                           
                                                                            9.99 dollar / Savers.

Jag lever!

Hej!

Jag har inte haft tillgang till bloggen sen i torsdagskvall, datorn fick nagot virus i sig sa vi lat den sta tills Richie kom och lagade den igar. Sa nu ar jag tillbaka.

I fredags packade vi varsin vaska for att aka till Kates foraldrar dar vi skulle stanna over natten. Det ligger lite utanfor Melbourne, en stad med jattefin strand och dyra strandhus. Kvallen blev lugn, vi at middag, drack och tittade pa footymatchen.

I lordags gick vi upp tidigt och gjorde oss klara for att aka till Philip Island, for att se annu mer djur. Det var pingvinerna vi akte dit for men vi passade pa att se fler koalor och lite andra djur/stallen nar vi anda var dar.
Pingvinerna ar de mest sotaste djur jag nagonsin har sett. Nar vi (och cirka 100 manniskor till) satt dar pa stranden och vantade pa att de skulle komma in fran havet mot kvallen, sag man hur en efter en simmade in mot stranden och sedan gick de alla tillsammans in mot sina "hus".

Oooh, sa sota de var! Tyvarr fick man inte fota eller filma de pga kamerablixten som de ar kansliga for. Jag onskar jag kunde visa er hur det sag ut darborta.

Vi kom hem sent den kvallen, bilresan var lang sa vi alla dackade ganska snart nar vi hade kommit in. 



                       
                                       
                          
                          
                         
                         
                         


RSS 2.0