I'm a pusher.

290509.

Igår fanns det en hel del att göra här i stan. Fat Joe uppträdde på Lokomotivet tillsammans med bl.a Million Styles, Ken Ring och andra hemliga Dj:s och artister. Jag var inte där. Det kändes konstigt att inte ha inskaffat mig en biljett dit, jamena Fat Joe i Eskilstuna, hur stor är chansen liksom? Bussar från Västerås, Sthlm och London kom hit och så kunde inte ens jag ta min enkla lokalbuss dit ner för att se på.

Igår jobbade jag dags/kvällspasset. Vi hade planerat en nöjeskväll till Sthlm, till Heron City men under kvällen dök saker upp och vi bestämde oss istället för att  dra ett partaj till Katrineholm med några :) Bilresan dit var oslagbar, aldrig har jag skrattat och samtidigt varit så rädd i hela mitt liv.
Henok Achido var där och uppträdde, ni vet "Im a pusher"-killen :D

Kvällens citat/er:
S: M, mina ögon! Kan du köra hem mig till Södertälje?
M: Okej men vad har det med dina ögon att göra?
S: Dem torkar ut. Jag glömde mina droppar hemma.
S: Snällaa M, sänk värmen, dem torkar ut.


HAHAHAHA!

 

Henok Achidos autograf

Back to reality

Nu har jag varit ledig i 3½ dagar i streck. Det är mycket för mig. Har hunnit med massor. Sthlm, V-ås, födelsedagsfirande, shoppingrundor, presentletande, you name it. Imorgon går jag tillbaka till jobbet för att arbeta i 4 dagar. Tanken över att inte kunna vakna när jag vill imorgon får mig att vilja gå under jorden.
En anna sak som gjort mig småsur är att jag inte fått in min lön ännu. HUR kan man inte planera saker och ting? Alla vet ju att den 25:e varje månad är de flesta människors lönedag.

Idag kom släkten över för att fira mor. Hon fyller på lördag men eftersom hon ska spendera fre-sön i Sthlm fick vi ta firandet idag. På söndag är det Mors dag med.. Mamma tror, varje år, att pga av att den dagen ofta slår in i samband med hennes födelsedag, att hennes presenter ska dubbleras en aning.
Nå, vi får se om hon får det =)

Ska snart dra mig mot sängen så jag kommer upp imorgon.

Kramar

Mot Storstan jag tågar!

Hej Allesammans!

Det är inte förrän nu jag verkligen sitter ner hemma och tar det lugnt. Har haft saker på gång och tänkte dela med mig lite utav dem.
Igår var det lönedag och då vet ni säkert vad som kretsar i min hjärna(?). Kläder, kläder och ännu mer kläder. Detta kommer låta konstigt men jag gillar verkligen hur Linda låter mig jobba dessa dagar för då kan jag inte springa ner på stan för att börja jakten efter nya inköp. Jag hade dagspasset igår och efter det for jag faktiskt ner på stan ändå men för att göra ett snabbt möta med Sandra, min mor & bror.
Jag hade 18.04-tåget till Stockholm att passa. Ja, gott folk det var bestämt en träff med A =)
Nu ska ni få höra något typsikt "Amie-med-att-vara-glömsk". Min packning till resan bestod av en svart skinnväska och en grå tjocktröja som inte fick plats i väskan vilket gjorde att den fick hänga runt min arm under hela dagen. När jag sitter på tåget och äntligen ska gå av i Sthlm, reser jag mig upp för att börja traska ut mot dörrarna. Jag kollar på tröjan som legat på sätet brevid mig hela tiden och tänker: Nu får du inte glömma den, Amie.
Jag vet inte vad som sedan hamnar i vägen för min tröja men där ställer jag mig upp och bara går. Går ut mot tåget och mot trappan där A står och väntar. Gissa om jag sprang som ett djur när jag insåg att något fattades!

Vistelsen i Sthlm var mycket lyckad, vill inte gå in på alltför många detaljer, en del sades vara sekretessbelagt men det som får sägas är att det blev en hel del promenader, glassätande,filmer,sms-diskussioner,sovplatser =)
Idag när vi sitter och käkar i Kungshallen kliver Peter Swartling och Daniel (minns inte hans efternamn) in och också ska käka där! Mina smygblickar mot deras håll borde printats ut. A kollade på mig som om jag aldrig sett någon "kändis" här hemma i E-tuna.

Tågresan hem var knivig. Jag var rätt seg och hade därför planerat en lugn hemresa med musik och tidningsläsning. Jag fick som jag ville.. i två stationer sen var dem där. Barnen. Säkert (efter en del huvudräkningar) 30-40 små förstklassare som också skulle med samma tåg som mig. De alla hade varsin regnbågfärgad fjäder (den där leksaken som kastas nerför trappor) som det kastade runt i gången. Det blev ett väldigt jobb för mig där jag satt att försöka hänga med i svängarna så jag inte träffades utav några fjädrar.

Väl hemma i Eskilstuna igen, när jag ska kliva så hade jag, under hela resan, min plånbok i nätpåsen som sitter på den främre stolens rygg. När jag ställer mig upp för att börja gå ut märker jag inte av den utan bara går. IGEN! Jag gjorde samma sak IGEN! Jag upptäcker även denna gång, när jag är en bra bit ifrån tåget och får springa som en tok tillbaka.
USCH AMIE!

Det blev en kort vistelse i stan, åkte sedan mot Västerås till Ikea tillsammans med Morfar och Mamma. Det handlades inredning till mitt rum som bara den. Nu ska jag gå och göra det snygg tills Sandra kommer hit. Vi ska promenara mot varandra och sedan tillbaka hem till mig för att kolla film. Hoppas Shillan kommer över med.

Detta är vad jag fick med mig från Sthlm =)

  
Skor från Zara, Nitarmabandet jag skickade efter häromdagen, Chinos till min bror från Calings.

Jag behöver hjälp.

Förlåt Maxime. Nu är jag på mitt fullaste allvar när jag säger att det verkligen inte var meningen. Behöver inte ens detta egentligen. Varför? Varenda gång jag tänker på det så måste jag göra det =/

Jag klickade precis hem ett silvrigt nitarmband. Usch!
Nog får jag lön nästa vecka men var jag tvungen att börja penga-rensning några dagar innan?
Jag tog det på fakturabeställning för att manma kanske inte ska hinna se paketet när det ramlar ner i brevlådan. Om hon gör det, lär jag få höra samma visa igen.
"Vad du tvungen att ha den?" "Ett armband för 165:- Amie, är det värt det?" "Vad ska du med det till när du har massa oanvända?"
Får huvudvärk för vad som kan flyga ur henne!

Älskar dig mor men när det kommer till kläder kan ingen stoppa mig/ I'm unstoppable!

Callin me'

Klockan slår snart 02.20 och här sitter jag i min ensamhet i mitt rum och undrar vart min kära lillebror håller hus(?) Alla sover och förstår inte riktigt varför inte jag har slocknat än. Jo, jag vet. Det är min bror som håller mig uppe. Hans korta sms-svar gör mig inte helt lugn till att gå och lägga mig så jag håller mig vaken ett tag till. Tur att jag har A som sällskap under tiden =)

Idag har jag jobbat kvällspasset. Efter jobbet stannade jag kvar för ett stort personalmöte med alla. Jag säger er folk, klockan 22 är ingen bra tid för att sitta med all personal och prata städrutiner, ta rundturer i affären för att visa saker som bör göras oftare.. Alla var helt överdrötta, inte minst vi som slutade 22. Kan tänka mig hur de som slutade 20.00 eller var helt lediga idag när de var tvungna att gå/gå tillbaka till jobbet. Lucky me där!

Imorgon är jag ledig. Min enda ledig dag denna helg. Haba är i stan så det blir träff med henne imorgon och alla andra tjejer =)
Middag hos Haddis finns även att tillbringa på.

Nej, nu ska jag ringa bror sen slagga till ett telefonsamtal =)

180509

Hejsan!

Min uppdatering här på bloggen börjar dala neråt. Jag förstår inte varför jag inte tänker på att blogga när jag sätter mig vid datorn(?) Dock så har jag inte setat här de senaste dagarna, så det blir det jag skyller på denna gång =)
I måndags jobbade jag lunchpasset så slutade runt 17-tiden. Klockan 18 drog jag mig mot tågstationen för att möta upp A som kommit med tåget =) Vi hade bestämt träff då så jag hade planerat hela dagen/morgondagen med massa aktiviteter. Nu var det min tur att guida oss runt och det kändes lite roligt.
Nu när jag sitter och sumerar måndagen upptäcker jag hur olika vi två verkligen är. Jag säger det på ett positivt sätt för jag skulle nog inte klara av att ha en till Amie i mitt sällskap.

Igår efter jobbet kom Shillan, Sandra och Linn och plockade upp mig. Därefter åkte vi och käkade samt diskuterade tisdagens stora händelse. Har inte den där människan några spärrar i sig?
Sedan for vi på ett litet uppdrag som jag kanske inte borde gå in på alltför mycket, haha!

Idag är det torsdag, Kristi himmelfärsdag. Veckan har gått så fort, jamena imorgon är det helg igen(?!) Jag var ledig idag, tills igår då Dayana ringde och sa att jag skulle jobba. OOH! ! Orkar inte! Alla är ledig idag förutom jag! Varför ska jag få lida?
 

  

H&I&A

Lördag idag. Vaknade rätt tidigt imorse till hur solen starkt lyste i mitt ansikte. Idag blir det fint väder, tänkte jag. Jag hade en del dagssysslor att stå i och därför gick jag genast upp för att påbörja dessa. När jag, efter ett tag, var redo att lämna hemmet för att börja min dag, drog jag mig mot min kusin för lite prat och stek i solen. Jag hämtade även mitt och Haddis Monki-köp som hon hade hos sig. Sedan plockade Isa och Haddis upp mig för att sedan dra mot Sylvia och fika.
Vilken hetta vi fick stå ut med. Jag klagar inte men nog fan svettades vi. Glassen vi gottade oss med fick åka ner snabbt i magen för att inte smältas bort. Alltid när jag ses med de två (och Matilda men hon jobbade tyvärr idag), uppstår alltid roliga diskussioner och uppdateringar kring oss och andra människor. Kul, kul =)

Efter vår lilla dejt for vi alla hemåt. Min Sandra befinner sig för tillfället i Stockholm, där hon är bjuden på en maskeradfest. Ingen förutom en vet att hon kommer. Hon har dragit lögner hej-vilt  för de andra att hon jobbar idag så det lär bli en liten surprise när hon ändå kliver in på festen iklädd i polisdräkt.

Ikväll ska jag umgås lite med Shillan var det tänkt. Det ser jag fram emot =) Av någon konstig anledning har min chef bestämt att vi ska ha personalmöte ikväll kl. 22. Väldigt skum tid och ännu mer skum dag att ha det på. Hoppas han inte drar ut på det allför länge för är nämligen bjuden på en 40års fest. Två killar fyller 20år (20+20) och det finns ett tema inblandad. Man ska komma omatchad.
Får se om det lockar mig efter mötet.

Här är mina två veckors investeringar på kläder.


Isa, titta och njut =) Det kan bli dina för en dag, haha.



 

I can hear music..

FICK MIN IPOD TOUCH IDAAG! :D

Det tog bara två dagar tills jag hade den i handen. Nu när jag (enligt någon anonym) får plats med 2636 låtar, vet jag inte vilka som borde/får/ska vara med. Ett väldigt svårt beslut.
Jag har hittills lagt in 110st, det får räcka för ett tag..

Nu ska jag ut och promenera mot jobbet tillsammans med en splitterny musikspelare i handen.

Puss

Classic eller Touch?

Hej igen!

Jag satt nyss på en prisjakt efter mina två älsklingar, Ipod touch och Ipod classic. Någon av dem ska jag, vet bara inte vilken. Ipod Classic är verkligen en klassiker och jag har alltid velat haft den stora varianten. Det känns också som att den aldrig kommer ur mode eftersom det var den som startade allt.
Efter att vara inne på min andra touch-mobil kan jag inte leva utan att inte har några "riktiga" knappar att trycka på. Touch är verkligen dagens teknik! Ni ser ju bara på hur bra det går för Iphone-mobilerna. Då måste det ju gå minst lika bra för Ipod-touch'en. Vem är den näste som ska toppa dessa två?

Mina källor på dessa mp3-spelare blev TeknikMagasinet, Siba, OnOff och Prisjakten.se
TM kostade 120Gb Classic 2179:- exkl. fraktavgift på internet och 2299:- i butiken och Touch med 16Gb kostade 2799:- på internet.
Siba kollade jag bara upp Touch'en och där kostade en 16Gb 2957:- och efter all frakt- och andra tilläggsavgifter skulle den hamna på 3135:-
På OnOff kostade Touch'en (16Gb) 2655:- på internet och 2795:- i butiken. Classic kostade (120Gb) 2180:- exkl. andra avfiter på internet och i butiken låg den på 2295:-
Inne på Prisjakten kollade Peter upp touch'en och där fanns den i flera olika affärer överallt i Sverige. Rekommenderar verkligen den sidan till er som vill leta billiga priser. Det var där jag klickade mig vidare in till Sibas hemsida för de hade den billigast.

Efter flera samtal med Peter, A och Sandra beslöt jag mig för att köpa den hos Siba. Enligt deras slogan "Hos oss får du råd" tänkte jag: "Jag kanske spara några lappar trots alt".  Alltid när jag är osäker på mina inköp måste jag alltid till mamma som en sista bekräftelse och be henne om råd och då säger hon om det först och främst är läge för det och om det är värt pengarna.
Hon samtyckte mp3-handlingen med mig så vi gjorde köpet tillsammans.

Nu är min beställning hos mig inom 1-5 arbetsdagar =)
I can't wait!

Btw, hur mycket är 16Gb musikmässigt? =)

Puss

AM.BO

Sådär. Nu är jag tillbaka. Som vanligt, senare än sagt. Jag tycker att vi låtsas som att ingenting har hänt och istället fokuserar på min uppdatering.

Jag var som sagt till Stockholm i fredags. Kom dit vid 3-tiden, A kom och mötte upp mig och då började vår shopping-runda. Allt letande gjorde oss upptagna i 3h tills vi bestämde oss för att det fick räcka för dagen. Det fanns inte så mycket nytt i affärerna och det gjorde mig smått besviken eftersom jag hade planerat några små inköp. Fick dock med mig ett par havsblåa shorts från Topshop.

Dagen fortsatte med middag på Fridays och sedan en impuls-övernattning med film och snacks. Kände att det var det värt resan =)
Det blev inga bilder från kvällen, glömde min kamera hemma.

På lördagen for jag hemåt vid lunchtiden och mötte upp Sandra nere på stan. Det var Pride-festvial i stan och vi tog oss en liten tjuvkik på det hela innan vi fortsatte att leta present till Rosanna som fyllt 20. Grattis i efterskott!
Framåt kvällen åkte vi till henne med de andra och blev bjudna på mat som hon hade lagat.. Den var underbar. Tack, tack.

Kvällen fortsatte med drickande, SingStar, musik och sedan utgång för gänget. Jag for mot Haddis istället.. Vi hade en del att kalkulera och en del missade uppdateringar att diskuttera om =)

Idag är jag ledig. Ska ner mot stan senare och göra ett impulsinköp på en mp3. (Beslutade mig för det igår att "nu SKA jag köpa mig en ny")
Dock är jag inte så insatt i vad för mp3, vilka prisklasser jag ska sikta mig mot. Funderar på att köpa en Ipod touch, vad säger ni om den? :)

Det återstår att se vad jag kommer hem med. Puss

Estocolmo.

Hejsan bloggen!

Förlåt för att jag har varit så dålig på att uppdatera mig men förra helgens fest fick mig på helt andra tankar att jag inte har velat gå vidare. Nu är det exakt en vecka sen och känner att det är dags att släppa det nu, i alla fall bloggmässigt.

Idag fick jag, som sagt, ledigt från jobbet av min chef. Denna dag ska jag spendera i Sthlm med A under lite shopping och fint solväder. Varje gång jag är i Sthlm lyckas jag alltid stöta på någon som kommer från Eskilstuna eller har kommit därifrån. Varenda gång. Hur stor är chansen liksom?
Det är samma sak med mitt ena jobb som jag har. Varje dag sedan jag började där (för tre månader sen) har jag alltid fått minst en kund som jag känner/vet om. Varenda dag.
Nå, vi får se vem det blir idag =)

Det var längesen jag åkte till Sthlm för att leta kläder så det känns verkligen extra roligt idag att jag kanske kommer hem med några påser. Egentligen känner jag inte att jag behöver någonting just nu (har redan beställt kläder för x antal kronor) men när man är i Sthlm kan man inte undgå att köpa något.

För övrigt så är allting lugnt med mig och vännerna. Det jobbas och slits, vädret denna vecka har kanske inte varit på topp och vet inte om jag ska tacka för det för då har jag inte missat värmen så pass mycket.
Nu ska jag kila och fixa lite saker innan tåget går. Lovar att uppdatera imorgon om kläder, väder och med bilder.

/Puss

Han har sina glada dagar!

Idag när jag kom till jobbet sa Dayana: Chefen sa att du fick vara ledig på fredag.
A: Vaaa?! ÅÅÅH men varför?
D: Jo, vi kommer vara 4 st som jobbar så och det är för mycket på en fredag. Han bad mig meddela att du inte behövde jobba.

Lyckorus till tusen! Då kan jag åka till Sthlm en dag tidigare än planerat :D

Sådär Sandra, nu har jag uppdaterat min blogg!

Resume´ från 010509.

Fredagens privatfest hemma hos Sandra var nog den bästa fest jag har varit på. Alltid när man har varit på en fest och kommer hem och funderar så känner man att "det var den bästa kvällen". Förlåt om jag har sagt det om mina tidigare fester för denna toppade verkligen alla andra.
Kvällen började med att jag klev in i huset vid 23.30 -tiden efter ett mycket jobbigt arbetspass. Haddis och Sasse hämtade och skjutsade mig dit. När vi alla klev in var alla redan där, vi var de sista inbjudna. Folket var på topp! De drack, de dansa, de röktes i mängder, alla njöt av kvällen och den kommande natten. Stockholmsfolket hade också tagit sig till festen. Det var deras första gång här i Eskilstuna och det ville vi välkomna dem med en Fet Fest!
När jag var på väg upp på övervåningen hörde jag en killröst säga: Är det Amie som kommer nu? Vem var det?, tänkte jag och skyndade mig lite extra av nyfikenheten. Det var Peter! Min älskade bästis! Han och hans kompisar, som också är från Sthlm hade kommit dit för att umgås med oss. Jag var den enda som inte visste om det men får kanske skylla mig själv eftersom jag kom så sent.

Kvällen fortsätte på topp. Folket vi hade dragit var egentligen inte folk som, i vanliga fall, borde umgås med varandra men det var verkligen överraskande hur bra alla kom överens. Mer än hälften av dem hade aldrig träffat varandra tidigare men det märkte man inte efter en hel del drickande. Vid ett tillfälle var alla ute på golvet och röjde till musiken. Vi dansade så mycket att vi råkade spräcka Sandras högtalare! :D

Ingen av oss brydde sig om hur mycket klockan var. Jag kommer ihåg att jag kollade på klockan en gång och då visade den 04.35, då skulle vi preics börja laga fyllekäk åt alla 20. Det var kö långa vägar ut till köket, alla lika hungriga.
Under kvällens gång blev vissa mer fulla än andra. En del fick minnesluckor dagen efter att försöka pussla ihop och det var kanske det som gjorde att en del avvek mot morgonen för att slockna i sina egna sängar.
Jag tror vi sov sammanlagt 3 h den kvällen.

Dock finns det inte så många bilder men det lilla som finns räcker för att bevisa att vi hade det roligt.

Kvällens uttjat av låt: "You spin my head right round, right round. When yu go down, when you go down, down"
Kvällens fras: "Va? Nej, har du redan kommit?"

1 Maj = Fet fest hos S.

Idag är jag taggad. Taggad till tusen om jag ska uttrycka mig riktigt. Sandra har ställt till med hemmafest hos henne idag. Vad är inte bättre än att vara hemma hos någon med folk man känner till? Privatfester hamnar mycket högt på +-lista framför andra uteställen och clubbar.

Det är sällan någon av oss slår till med privatfest och när vi väl gör det finns det självklart, alltid en hake för mig. Jag jobbar nämligen till 22 idag. Det måste nog vara det jobbigaste. Att komma senare till en fest där alla sina närmaste befinner och försöka hinna ikapp allt man har missat. När jag kommer har alla cd-skivor repeat'ats flera gånger om och alkoholen börjar lida mot sitt slut. Det blir tufft men jag ska försöka skynda mig dit.
Det kommer förhoppningsvis lite folk från Sthlm till Sandra ikväll som jag har bjudit dit. Känner mig väldigt taskig som inte är där när de kommer.. Usch! Fy på att jobba idag!!!

Mina humörsväningar eller sura miner dag på jobbet hoppas jag att mina kunder har full förståelse för. Vill inte annat än att klockan ska gå fort så jag får sluta och dra därifrån!

Imorgon ska alla hem till Alexandra för födelsedagsfirande och grillfest. Det ser jag mycket fram emot =) Min sötnos har fyllt 20 och är nu en vuxen kvinna och det ska firas med mat, sprit, musik och massa härligt folk!

Bilder från helgens bravader lär komma upp under söndagseftermiddagen då man är som tröttast och sitter och blickar tillbaka på helgen. Nej, just det. Jobbar söndag! Fan då!

Puss


RSS 2.0