Inflyttningsfest i Jönköping.

Jag har fått min kamera nu! Alex tog med sig den hit i helgen men jag lyckades glömma den där efter utekvällen. Det ska ju bara vara jag som råkar ut för såna saker men idag tog tag i det och hämtade den :)

Jag lovade er att visa mina bilder som togs från inflyttningsfesten i Jönköping för några veckor sedan och jag håller mina ord för här kommer de: 

               
               
               
               
               
               
                     
               
               
               
               
               



22.08

Hej!

Det har varit en lång fredag för oss Modevetare idag. Morgonen började med att vi såg en stumfilm i Filmhuset @ Karlaplan som faktiskt var ganska bra bara att det var jobbigt och inte ha något som helst ljud till. Minsta justering i stolen eller en hostning lät lika högt som musik inne på en klubb.

Efteråt åkte vi till skolan och hade föreläsning om detta och lite andra saker, bl a "The new woman". Detta var vår första långa skoldag sedan jag började där och det gjorde det lite svårt ibland att koncentrera sig.

Det var planerat att vi skulle dra med klassen på en Tapaskväll på Söder ikväll men skoldagen gjorde oss riktigt sega och vi hade inte bokning inne på restaurangen förrän tre timmar efter föreläsningen så vi struntade i det. Hoppas det kommer fler gånger :)

Under tiden som vi gick runt på stan och väntade på tåget, gjorde jag ett impulsköp på SKOR. Jag glömde helt bort mina andra skor som jag har skickat efter när jag såg dessa, jag fick de nämligen för det sjuka priset 149:- och därför var jag tvungen att ha de..

Om jag får välja hoppas jag på en lugn hemmakväll nu för jag inte mycket energi kvar i kroppen men man kan aldrig vara säker, det känns som om något dyker upp snart.

Ha en fortsatt trevlig dag, vi hörs igen imorgon ♥

                                                        Dagens sköna klädsel.
                 
                

Mottagen.

OOOOHH! ARGGHHH #%#?!

Jag skickade efter ett par skor den sextonde oktober, ni vet de där skorna som andra kunder hade kommenterat om att de fortfarande inte har fått hem.
Deras kommentarer påverkade inte mitt val så mycket (det är lite läskigt nu när jag tänker efter) och jag loggade in där nu för att se vart skorna befinner sig just nu:

Mottagen den 16/10.
Vi har tagit emot din order och påbörjar inom kort att packa din beställning i vårt centrallager.

Jag förstår inte. Tar det 11 dagar att packa ett par skor? Hur fan packar de skor i Frankrike eller vart deras centrallager ligger?

Jag vill ha de NU!

                        
                   

One week left!

Jag fattar inte hur tiden kan ha gått så fort. Helt ärligt så tror jag att klockan går lite för fort ibland,
tycker inte ni också det?
Idag om exakt en vecka händer något stort för mig. Eller det är inte så att jag har möjlighet att ta del utav det men bara känslan gör mig delaktig.

Idag om exakt en vecka har min älskade man suttit klart sin tid i fängelset och blir fri!
FATTAR NI?

LIL WAYNE KOMMER UT FÖR ATT FORTSÄTTA REGERA ÖVER HIPHOP-VÄRLDEN.

Miljontals frågor snurrar i mitt huvud: "Vad kommer hända?", "Vad är det första han kommer göra för att fira allt?", "Vad kommer hans nästa singel ute i det fria handla om?" "Får han pris på EMA i år?", listan kan göra lång.. 



                                  
                     
                      
                    

Minimalisk.

Jag följde med mor till affärn' tidigare idag och hittade denna söta kakburk i hyllan.
Jag döööööör, så jävla söta!
Jag och mamma är precis likadana när det gäller saker som har gjorts om i ministorlek. Det finns ju inget gulligare och vi var bara tvungna att köpa med oss två burkar.

Oreo-kakorna upptäckte jag väldigt sent, jag tror att de fångade min uppmärksamhet på planet hem från Australien i somras när vi fick de i "frukt/godispåsen"..
           
                  
                   



P SOM I PANTS!

Nästa klädinköp blir nog jacka men tätt intill ligger byxor som högsta prioritering.
Åh, vad svårt jag har för att hitta ett par riktigt sköna och bekväma byxor som värmer och är snygga. Senaste byxinköpet var skinnbyxorna som jag älskar men nu vill jag gå vidare och hitta ännu ett fränt par.

Här är några snygga jag kan tänka mig bära men frågan är om de håller till vintern?



                     
                      
                     

15.22

Nu sticker jag iväg och får massage ett tag, det känns verkligen behövligt så här dagen efter tentan. Trots att den är över känner jag mig fortfarande stressad så det ska bli skönt och bara få vila ut och bli ompysslad.

Tack mamma för detta, du är bäst ♥

"We no speak americano"



Fick mail igår om att Yolanda Be Cool kommer till White Room på Stureplan imorgon. Wow, det hade varit riktigt grymt att få se duon på riktigt och få festa till deras superhit "We no speak americano" som hörs överallt just nu. Självklart är jag en utav de som skriker av glädje så fort jag hör den låten.

Den påminner mig om Australien eftersom det var där jag hörde den för första gången, när jag, min bror, styvmamma och styvmormor var på utflykt i Ballarat. Vad vore livet utan musik?

Red blooded woman.

Efter tio butiker och lite letande på nätet hittade jag min röda halsduk jag var ute efter på herravdelningen. Rött kan aldrig gå fel på kläder och accesoarer men denna är ändå lite för kort för min del så jag får se om jag hittar en bättre med tiden..

              
              

Nästa: Aminata.

Godmorgon.

Jag kom aldrig tillbaka hit igår men jag tror att ni förstår vad som hände när jag lade mig en stund på sängen för att vila. Jag slocknade och sov som en stock i flera timmar och vaknade inte upp förrän sent på kvällen, fortfarande supertrött.

Idag var jag tvungen att bli väckt av alarmet igen eftersom jag har en tid hos Tandläkaren. Jag är glad att jag inte har så stor tandläkarsträck men jag gillar verkligen inte miljön därinne.. Det är tyst, stelt, folk sitter på
helspänn i hopp om att, "kanske.. kanske har tandläkaren glömt bort mig idag och jag slipper undersökningen".

För att inte tala om att en endaste tandläkare av alla jag har haft sedan jag gick dit för första gången har lyckats uttala mitt namn rätt.
Hur svårt kan det vara? Sju enkla bokstäver och det uttalas precis som det skrivs..
A-m-i-n-a-t-a.

Ett mysterium.

Det är över nu.

Det är över nu.

Idag hände det, min första högskoletenta låg på det numrerade bordet jag blev ombedd att sitta vid under provet. Detta är vad jag har slitit för i två veckor och tro mig, det känns i hela kroppen. Det kan nästan jämföras med Mats beep-test under gymnasiet (de längderna man tar sig fram och tillbaka i hopp om att hamna på en hög siffra, vilket jag önskar här också)
Två veckors konstant pluggande (jag hoppas det ger resultat) och där var den, i ett chockerande tunnt häfte som inte alls tog så lång tid att gå igenom.

Jag måste säga att jag blev besviken på hur få frågor det var om hela dräkthisorien, från hela kursens litteratur (sju böcker + en kompendietext) fick vi inte alls mycket att visa vad vi har lärt oss.

Jag är så trött just nu att jag kan dö och det tänker jag göra också. Eller vila rättare sagt. Första kursen "Introduktion till Modevetenskap" är avklarad, imorgon är vi lediga men på torsdag börjar nästa kurs som håller oss upptagna till jul.

Jag kommer tillbaka lite senare, måste bort härifrån nu och känna efter om jag lever ♥

22.11

Pic from Hayky.


Hallå!

Jag kollade igenom min blogg nyss och märker hur tråkig den har blivit den senaste tiden pga mitt tentaplugg som har hållit mig upptagen från datorn. Visserligen har jag bloggat men mest för att uppdatera om vad jag gör för er så ni inte tror att jag har gått upp i rök.

Det är bara två dagar kvar nu tills tentan är här och jag sitter tillsammans med de 197 andra klasskamraterna i Värtasalen och skriver. Efter det är den glada, köpgalna Amie tillbaka igen :) Känner jag mig rätt och om ni känner mig rätt genom bloggen kommer jag utan tvekan att "fira" detta med diverse nya inköp som jag föresten redan varit och tittat på, hehe..  

Idag har jag fortsatt plugga och försökt fått ordning på alla anteckningar från alla referenser och nu är jag som vanligt, helt slut i kroppen och stängde igenom böckerna: Nio timmar får räcker för idag.

Imorgon åker jag och tre andra tjejer till skolan och kör en heldags det-sista-att-lära-in och diskutterar om allt. Dagen kommer bli lång imorgon och jag vet inte när jag är tillbaka så jag önskar er en trevlig måndag nu istället.
Nu väntar Jersey Shore ♥

I'm late!

Nu är jag klar med allt! Nästan. Bara skorna, ytterkläderna och detta inlägg kvar och så är jag på väg ut. Det blev denna outfit ikväll som jag är halvt nöjd med. Det kunde ha blivit bättre..

Vi ses ute i vimlet!

              
              

Lanvin collection.



Mamma kom in i mitt rum för en stund sedan och berättade att hon har fått se Lanvins klädkollektion för H&M. Jag ska vara ärlig och säga att jag vet världigt lite om den parisiske desigern men det är alltid kul och "lära känna" nya desiger och speciellt (om kläderna är snygga) när jag kan köpa hans kläder i en butik nära mig.

Lanvins kläder som han har designet enbart för H&M såg väldigt konstig ut, sa mamma. Hon berättade om plast/pappersblommorna (pysselkänsla=något som man kunde limmat dit själv) som sitter lite här och där på olika accesoarer och de starkt färgglada och glansiga finskorna för männen som jag är osäker på om alla män oavsett åldersgrupp kommer vilja bära.

Jag var bara tvungen att kolla på hans egna senaste kollektion för att se om han kanske är en extrem och vulgär designer och chockerande nog är han inte det. Hans kommande vinter och sommarkollektion är riktigt snygga och passar de flesta åldersgrupper.

Eftersom kollektionen inte finns tillgänglig någonstans just nu förutom när de släpps om 9 dagar får jag hålla ut och se de då.. Jag längtar, vill så gärna se hur de ser ut och om det är något att inhandla. 

 Tänk om det var denna kollektion han designade för H&M! Wow, tänk om..





Guess what?

Gissa vad jag har gjort hela dagen? Umgåtts ännu en gång med kurslitteraturen. Hahaha, jag skrattar för att jag är så trött på detta nu, en hel veckas tentaplugg har jag snart klarat av och därför förtjänar jag utgången ikväll med tjejerna.

En paus från dräkthistorien och mänsklig sällskap är vad jag behöver ikväll. Om två timmar har jag fått order att befinna mig hemma hos Alex och som vanligt känner jag ingen stress till att börja förberedelserna.
Jag vet inte ens vad jag ska ha på mig! Känner i för sig helst för att gå ut inlindat i ett täcke eftersom det är så himla kallt ute.

Som alltid så ska jag försöka hinna med en utgångsoutfit innan jag drar men om tiden rinner iväg för snabbt hörs vi igen imorgon.
Ha en trevlig lördag ♥

                                                                        Min vardag
                    

Coldest fall/winter

Hej där.

Jag klev in för inte alltför längesen efter en dag i skolan. Vi tog tåget vid tio imorse och har varit där sen dess på "Jeans-föreläsningen" och för att plugga. Föreläsningen kändes ganska onödig och när vi, under lektionen, märkte att det inte hade någon större koppling till tentan nästa vecka.

Med den lilla tid som finns kvar till att plugga har jag ingen tid att slösa på annat (förutom kanske shopping, haha) och jag kände verkligen hur jag gärna vill kliva ut ur salen och sätta mig ned och plugga på mitt.

Snön är här nu, for real, och det känns sisådär. Jag har inte alls hunnit inhandlat alla varma accesoarer och skorna har fortfarande inte kommit än så jag känner mig allmänt naken med varma kläder och inte alls med i svängarna.
Snö orsakar problem dvs att tågen inte går som de ska och för första gången som pendlare fick jag känna på det. Tåget hem var inställd pga detta "snöoväder" men vi hade turen med oss med att det gick ett nytt tåg några minuter efter det andra så vi kom hem till slut.

Nej, nu är min tid ute här, böckerna väntar! Vi hörs imorgon igen då jag har planerat att ta en paus från plugget med att -------. Berättar imorgon. ♥





I'm sick of being tired.



Jag orkar inte mer.
Jag har lust och bara ge upp och strunta i allting för jag orkar inte sitta med kurslitteraturen ännu en till dag men jag har verkligen inget annat val, i alla fall inte om jag vill klara tentan nästa vecka. Och det suger. 
 
"Detta var allt för mig, vi ses inte mer förrän tredje kursen startar i vår igen. Lycka till på tentan nästa vecka", avslutade Jabli så skönt när jag kliver ut från skrivsalen på tisdag och känna att: Jag gjorde det (förhoppningsvis kändes tentan bra) och nu kan jag fira med familj, vänner, A och shopping :)

Efter att A åkte hem tidigare idag mötte jag upp Antonella på stan för ännu en pluggdag, vi båda var rätt sega men vi fick ändå en del gjort. Nu är jag slut i kroppen och mätt efter dagens första måltid men ska fortsätta plugga lite till innan jag ska sova.

Imorgon åker vi till skolan igen och går på "Jeans-föreläsningen", det ser jag fram emot.

11.23

Godmorgon.

Vaknade ganska nyss från gårddagens pluggdag. Att plugga flera timmar i sträck är som en hel arbetsdag för mig. Jag förvånar mig själv hela tiden när jag faktiskt går upp när jag klockan ringer tidigt för att klä på mig och gå till stan för att plugga.

Igår var ingen annorlunda dag från de tidigare, biblioteket är mitt andra hem tills vidare och jag är glad att det finns för jag får så mycket mer gjort där.
Jag mötte upp S på stan vid 13-tiden för att få i mig något mer än bara energi dryck och banan och tog då min "lunch" och sedan fortsatte jag pluggandet här hemma.

Det snöade igår med, inte lite utan tillsammans med världens blåst. Med andra ord är det dags att byta ut skinn/höstjackorna till en tjockare/varmare..

Jag sitter fortfarande och gäspar nu och funderar på att börjar plugga lite senare idag och umgås med mitt sällskap som kom hit igår :) Det tycker jag att jag förtjänar så vi hörs lite senare.


Collage made by hayky

Baby Masterton-Bojang

Älskade lillebror, jag saknar dig så otroligt mycket.
Önskar att du var här hos mig nu så jag kunde få pussa och krama dig.
Puss på ditt ansikte från Storasyster.

Ska jag komma?

S: Amieeeee
A: Sasseeeee
S: Vet du inte vad som händer om 3 veckor?
A: Nej. Borde jag veta det? :)
S: Ni kommer då!
A: Va? Vilka vi? :$
S: Du, --- och -----
Har inte Haddis pratat med dig?


Gårddagens kvällsamtal som jag verkligen inte hängde med på, hahahaha.
Det låter som att ett återbesök till Jönköping väntar runt hörnet.. Jag undrar verkligen hur denna helg skall sluta, det går inte att toppa förra gångens bravader. Det går inte.  

I'm dead.

Jag är så död.

Väckarklockan ringde tio imorse eftersom jag och Antonella hade planerat en pluggdag i biblioteket klockan tolv. Detta pissväder vi hade idag gav mig inga som helst andra möjligheter att göra roligare saker och därför stannade vi inomhus med kurslitteratur och anteckningar.

Vi var helt döda efter att ha pluggat i nästan fem timmar (utan lunch) att vi verkligen gjorde oss förtjänade utav matbiten efteråt.
Plugget slutade inte där, här hemma har jag fortsatt med Kawamuras bok som snart är utläst och antecknad.

Min kropp ber mig att ge den sömn men jag ska vara upp någon timme till innan jag fortsätter med resten imorgon. Hoppas att ni hade en mycket roligare dag än mig :)

Vi hörs imorgon, ska försöka hinna med en dagens outfit eller liknande.  


"Det kanske ser lite ut men 190 sidor Modeologi, 304 sidor Costume and Fashion,
269 sidor Fashion in Costume och 226 sidor
The visual history of costume väger tonvis i väskan." 


Sko.en

Jag var inne på Skopunkten förra veckan och fick syn på några riktigt snygga boots som de har fått in. Här är butikens topp tre snyggaste enligt mig:

                        
                  
                              

Nio blev till åtta.

Sjukt är dagens ord.

Jag är alldeles slut i kroppen efter första hårda pluggdagen i skolan. Det började med en tidig lektion om "Mode och maskulinitet" och efter det var det bara att sätta sig i biblioteket och börja tokplugga. Det är så sjukt mycket historia som ska printas in i mitt huvudet från alla sju litteraturböckerna att jag får små panikattacker inombords ibland.

Hjärnan orkar inte läsa en endaste rad till efter att jag läste/antecknade i fem timmar, dock blev det en liten paus när Irina och Daoud kom och sällskapade mig efter lunchtiden. :)
Jag är verkligen inte van med dessa stora tentor, detta är ju min första och jag tycker så synd om alla andra studenter som också genomgår detta, ibland med ännu fler böcker och ännu svårare ämne.

Jag var med om höstens kanske värsta blås/regnväder nyss när jag hoppade av tåget och skulle promenera hemåt. Det var sånt oväder att det var svårt att hålla sig på sin sida av vägen.

Snart ska jag ta paus från böckerna men en timme till ger jag de sen får det räcka för idag. Imorgon åker jag tillbaka till biblioteket och hänger där.

Y.Kawamura

Tja!

Jag har varit vaken sedan tio imorse och sysselsatt mig med saker som behövdes göras. Imorgon börjar min hårda och tuffa "nio-dagars-konstant-plugg-period" så jag tar det väldigt lugnt idag och bara njuter.
Trots det, var jag duktig och tog tag i nästa kursbok som måste läsas ut med att jag markerade det viktigaste i den så att jag kanske kan slippa sitta uppe sent någon kväll den kommande veckan. 

Boken är jättebra och intressant och bland de första som jag anser är värda att köpa. Yuniya Kawamura heter hon som skrivit den och boken heter Modeologi. Jag ska genast beställa hem den.

Jag var inne på Nelly.com tidigare för att försöka utnyttja deras fri frakt som avslutas idag och hittade en mössa till vintern. Jag gillar den otroligt mycket men vet inte om den passar mig.. Mamma, mitt tredje/fjärde öga får avgöra det lite senare :)

Tillbaka till Kawa.. Puss

                                 



Ljus mullvad.

Hej!

Vilken aktiv lördag jag och A impulsgjorde nyss, är alldeles kall och slut i kroppen nu och njuter verkligen av att vara inne i värmen. Vi tog en promenad tidigare till Tuna Park för att shoppa och äta mat. Det var inte så jobbigt att ta sig dit, vi tog genvägar efter genvägar och kom dit ganska snabbt men åh så kallt det var!

Vi köpte bl a varsitt par vantar som höll oss varma på hemvägen och sedan fick jag en present av A (kan vara för att det är ett år och sex månader idag) nämligen ett par kängor!
Åh, vilken underbar man jag har som lyssnar till min önskelista, tro mig den är lång :)

Kängorna är från en hemsida som jag nyss gick in och klickade hem. Ni har sett de förr bland andra kängor och boots här på bloggen men bara för att det är jag och bara för att jag äntligen SKA få de, skiter det sig.

Skorna finns, det är inte det men jag läste kommentarerna om skorna innan jag beställde de och fick syn på detta:


Trots den dåliga kritiken, påverkade de inte mig något alls. Det är ganska skrämmande men när jag verkligen vill ha något gör jag allt i min makt för att få det.
Jag fick leveranstid: 10 NOV, onödigt lång tid kanske men jag håller ut.

JAG SKA HA DE

K&T

Jag missade det igen men ni vet vad ni ska göra om ni vill se det senaste avsnittet av Kenza & Tyra Show.
In här och titta.

12.19

Godmorgon Sverige.

A väckte mig av ren glädje (för att han inte kunde somna om) vid nio imorse men för att han inte skulle ha sällskap uppe tvingade jag mig argt att försöka somna om igen.
Det gick och här sitter jag nu nyvaken och bloggsugen.

Det snöade i Jönköping imorse, Haba rapporterade. Jag som var där förra helgen, kunde det inte ha kommit då? Självklart blev jag alldeles till mig. Jag vill ha snö här nu, jag vill kunna se det när jag tittar ut men jag vill inte uppleva kylan och allt det kalla som tillkommer.
Jag är konstig, jag vet.

Igår var jag i skolan och lyssnade till "Mode som system" som Jacob så snyggt kallar det. Det var någorlunda intressant och en och annan känd profil dök upp som exempel på hans powerpoint (Timbuktu, Victoria Beckham Coco Chanel etc) för att vi skulle förstå sammanhänget på ett bra sätt.

Efteråt mötte jag upp A på stan och spenderade resten utav gårddagen/dagen där och här. Äntligen såg jag "Snabba Cash" (bättre sent än aldrig) som jag gav betyget OK.
Boken är ju så otroligt bra, varendra sida är i princip intressant och sen när jag fått min egna uppfattning med bilder på karaktärerna och handlingen och såg filmen blev det en ren besvikelse.

De tar inte med mycket alls från boken och jag kan förstå att allt kanske inte får plats men slutet är en viktig del för mig i filmer, det är ju den biten man mest kommer ihåg och den var inte ens densamma som i boken. Någorlunda likt men mycket smådetaljer som jag saknade där. Läs boken så kommer ni förstå vad jag menar.

Nu ska jag försöka väcka A för att sedan göra frukost. Idag njuter jag av varje minut som går för från och med imorgon är det plugg som står på schemat fram tills den 26:e. Jag kommer med andra ord låsa in mig hemma och inte ha något liv tills tentan är över :(

Vi hörs sen ♥


                 Gårdagen påklädda men kalla klädsel
                
                

More news

Igår efter skolan tog jag och Antonella ett varv på stan och jag hittade dessa söta saker att köpa med mig hem. Kjol till hösten kanske inte är en hit med tanke på hur iskallt det är nu men ingen ser väll om jag har två-tre lager av leggings under?

Hett, hett, hett!


                                                                 Halsband /69,50:-
                                                                 Maxikjol /100:-
                 
                 
                 

Mother nature

Jag älskar min nya färg på naglarna, ljusbeige/benvitt eller vad man ska kalla det. Så fint, så fint. 

                    

10.42

Godmorgon.

Vaknade vid nio idag av en konstig och overklig dröm så jag steg upp istället för att försöka somna och låta drömmen "komma tillbaka till mig". Det var i för sig lika bra att jag gjorde det eftersom jag har en del och göra idag.

Seminariet igår gick bra, det var inte så farligt som jag trott innan och det kändes riktigt skönt efteråt att jag slapp komplittera med en uppsats.
Jag får ursäkta mig om min blogg kommer vara ganska tråkig och inte så högt prioriterad från och med nu fram till den 26e oktober eftersom vi har vår första tenta då.

Böcker, anteckningar, bilder, sena kvällar, energidryck och dextrosol är det som kommer underhålla mig framöver men jag ska försöka lägga ut lite klädtips och ta lite frisk luft någon dag och hitta på något kul.

Idag är jag ledig men har böcker som väntar och ikväll ska jag dra till (förmodligen) ett dansprojekt med lite gamla dansvänner. Hur längesen var det inte jag tog en dansklass? Detta kan bli riktigt kul. 

Jag kommer in lite senare och visar upp det jag handlade igår efter skolan :) Puss  

This is for my people, my party people.

Nu har jag lyckats fått tag i lite bilder från helgen, snodde från Haddis ansikte. Jag kan inte säga att jag är nöjd med någon av de som finns på mig.. Eller jo, kanske de jag tittar bort på men här är de i alla fall! 

                   
                  
                   
                  
                  
                  
                   
                   
                  

It's MORE than just accesories.

Ni förstår inte min kärlek jag har till accesoarer, de små tingen säger så mycket om en person att det är sjukt. För att inte tala om ringar!
Ringar i all ära - små, stora, kantiga, runda, färgade, ofärgade, giganstiska, djur, symboler, märken, allt allt allt kan få synas på mina ringar.

Här är ett collage från min favoritblogg just nu och jag skulle kunna göra vad som helst för att få alla.
Nästan, vad som helst, kanske inte ska överdriva :)



 

My girl.



Igår när jag satt och letade modebilder på nätet i hopp om att bli inspirerad/att något skulle fånga min uppmärksamhet, hittade jag henne.

Denna tjej (okänd eftersom den hittades i en blogg full med bilder på tjejer världen runt) är hur cool som helst och jag dras till henne. Jag vill veta mer om henne just på grund av hur hon ser ut.

Jag kommer mest komma ihåg henne (när jag tittar bort från bilden) genom hennes små detaljer hon bär på och det mystiska ansiktsuttrycket som knappt säger något.

När jag ser henne vill jag gå och ta på mig på kläder som kommer från olika stilar, mixa och matcha men som samtidigt bevarar min personlighet. Wow, vad du är grym.

18.47 still studying.

Barthes är över för min del. Delvis. Jag lyckades läsa ut hans skumma bok förut men har lite frågor kvar att svara på tills imorgon. Det ser ut som om jag blir sittandes uppe sent ikväll med, suck.

Jag måste dra nu igen, jag har förbrukat mina minutrar vid datorn (men kommer säkerligen in senare för att ha en anledning till en lite paus) så vi hörs igen imorgon efter skolan!

Puss



Barthes, Barthes, Barthes.

God morgon.

Jag sov som en stock inatt efter att jag handskades med Roland Barthes, Camera Lucida som ingår i kurslitteraturen och som vi ska ha läst klart tills imorgon.
Den och en kompendietext tog upp all min tid igår och därför kom jag inte in här mot kvällen.
 
Idag har jag fortfarande lite plugg kvar att göra innan jag kan gå ut och leka, bl a med denna Roland igen. Hans bok är en pina att läsa eftersom han utnyttjar punkter alldeles för sällan. Meningar kan vara fem-sex rader långa inklämda med ( ), allt för att få in mer text.

Vi har till uppgift tills imorgon att hitta en modebild som tilltalar en. Ett foto/bild som fänglsar mig av olika skäl, som framkallar starka reaktioner.

Nog har jag sett miljontals foton/bilder i mitt liv men inte många som tilltalar mig. Inga modebilder i alla fall. Om ni har tips på bra modebilder från internet så får ni gärna länka de till mig, känner att detta kan bli en svår uppgift att hitta. 

Barthes och en frukost väntar, vi hörs lite senare ♦

                

 

Höstgodis.

Det finns så sjukt mycket fint inne på Nelly.com att det gör det svårt och bestämma sig men här hittade jag lite snyggt att uppdatera garderoben med.



                                                                GESTUZ / 1499:-
 
                                                         PRIME BOOTS /2995:-                                 
                                                                     
                                                              RULES BY MARY /299:-
                    
                                                                  
                                
                                                                             MUUBAA/ 3999:-
                            
                                                                    WHYRED /1339:-
                                     
                                                                   PURPLE /199:-
                 
                                                      CAMPBELL /1549:-
                      
                                                                           BARTS / 499:-
                          
                                                                       M BY M /499:-
                                 

                                                               

Fri

                

Idag till och med den 17:e oktober
är det fri frakt inne på Nelly.com. I lördags natt när vi stod utanför Sliver och samtalade om incidenten, märkte jag, trots alkoholhalten i kroppen, hur jävla kallt det börjar bli ute nu. Alla stod och skakade och var iskalla och med det menar jag att kanske finns det en snygg höst/vinterjacka inne på Nelly att inhandla?

Vantar, mössor, halsdukar, cardigans, boots, kängor - ja vad som helst egentligen för att hålla er varma i höst/vinter.
Jag ska genast in och kika där och tipsar er sen om smarta köp!

Ingen text bara bilder.

Jag ska försöka få tag i bilder snart men här är några av många ansikten som jag sällskapades med i Jönköping. 

                   
                  
                   
                  
                  
                   
                  
                                                   Bilderna är snodda från Facebook.

Bara ord, inga bilder.

Hej!

Jag kan ha varit med om den mest händelserika, underbaraste och sjuka helg någonsin tillsammans med gammalt och nytt folk i Jönköping.
Jag kan ju börja med och säga att, Amie, klantarslet själv, glömde kvar kameran och därför har jag inga bilder att visa från helgen. 

I fredagskväll kom vi fram till Haddis och Samuel på natten helt döda från resan och självklart förde jag med mig otur på vägen med att ha världens dimmoln framför mig så jag inte såg någonting och därför tog det mig en oändlig tid att komma fram.

Igår när vi vaknade upp utvilade men fortfarande trötta, gick vi ut och käkade inne på A6 och inhandlade alkoholen som skulle förgylla vår kväll.
Efter några timmar hemma med förberedelser och städning gjorde vi oss redo att börja kvällen med de resterande folket som kom med bilar under kvällen.
Folket var från alla möjliga håll, Stockholm, Jönköping, Eskilstuna, Växsjö, Linköping, Laxå och så vidare men alla gick ihop och ett tag kändes det som om alla känt varandra i flera år.

Förfesten var höjdpunkten under kvällen, alla var samlade, glada, alkoliserade(?) och undrade (i alla fall jag) hur kvällen skulle sluta.
Haddis och Samuel bor mitt i stan och då menar jag mitt i med nära till allting så när vi skulle gå till Sliver, gick vi runt två hörn (ca 3min) och så stod vi längst bak i kön in till klubben.

Vad som hände efter detta är fortfarande halvt okänt på vissa håll och kanter men det vi vet hände är brutalt sjukt och så in i helvete oförståeligt att jag helt har tappat förtroendet för ordningsvakter och poliser nu.
Jag förstår verkligen inte hur man kan behandla människor på det sättet som de gör, det är äckligt och se vilken makt ordningsvakterna tror att de har!

Ni är inte dumma nu och fattar att någonting gick snett därinne men det låter värre än vad det är för att jag inte berättar historien helt. "Vi" är inte så skyldiga till detta som man kanske tror.

Med detta sagt (och då har jag egentligen kläckt ur mig något) kan ni säkert ana hur dagen såg ut för oss. Ingen sömn, trötta, chockade och bakfulla samlades vi efter tolv och käkade ute/pratade igenom kvällen och försökte förstå vad som hade hänt.

Efteråt åkte vi hem och städade/packade ihop alla väskor och sedan åkte alla grupper hem till respektive städer. Jag är grymt trött efter hemresan att jag skulle kunna somna när som helst men jag har så mycket plugg att ta hand om som jag har undvikit att det är dags nu och sätta sig ner med de.

Tur att jag inte har skola imorgon. Tur.



Back to reality.

Vi är tillbaka i stan nu, berättar om helgen i nästa inlägget!

We're leaving soon.

Puh, vilken dag det blev för mig. Det började jättelugnt med härligt sällskap och god frukost till att jag tokkörde runt i stan till alla stopp mor och jag var tvungen att göra innan jag åker ikväll.
Jag är helt utmattad nu och skulle helst vilja gå och lägga mig men jag har en packning att göra klart och en bilresa till Jönköping att köra innan jag får sova.

Om drygt en och en halvtimme ska jag vara redo att bege mig av till Isa och som vanligt känner jag ingen stress över det.
Jag ska packa, byta om, fixa håret och äta något men sitter här istället och funderar på att se ett gammalt program som jag har missat innan jag kanske borde börja fixa mig. Tidsoptimist kallar jag det.

Jag kommer in igen med en liten bild. Om jag hinner.. :)

Update/
Nu är jag i princip klar med allt och reda att börja bilresan med Danne och Isa, det kommer bli grymt roligt! Konstigt nog blev jag lite piggare av att springa runt och fixa här hemma så denna kväll kan sluta hur sent som helst.

Nej, klockan rinner iväg alldeles för mycket, måste börja dra mig utåt nu. Vi hörs mycket snart igen, typ imorgon ♥

                
                 
                 Detta åker jag i ikväll.
                 Hood t-shirt/ Australien
                 Tunika/ H&M
                 Leggings/ Gina Tricot & Made by me.

                 Jacka/ Monki
                 Väska/ H&M
                 Converse

Road trip.

Godmorgon allesammans!

Hur mår ni idag? Jag mår jättebra, trots att jag sov riktigt dåligt inatt eller jag vaknade lite väl tidigt och tror att detta kan komma att förstöra hela dagen. Dagen blir så lång om man vaknar tidigt.

Idag ska jag fara mot Jönköping för att festa och umgås med vännerna därborta. Det var bl a detta och en fest i Sthlm (båda festerna är imorgon) som utgjorde mitt dilemma igår men eftersom jag bokat/planerat upp mig mer kring Jönköping, drar jag dit :)

Jag har en del saker att göra idag, dock inte förrän lite senare så jag har några timmar "ledigt" innan "sista-minuten-hetspackning och allt annat stressigt" börjar.
A ligger och sover och därför hittade jag en lucka att komma in hit men tänkte kila ner till affären och handla frukost. Jag blev jättesugen på en dunderfrukost idag så det får det bli.

Vi hörs lite senare ikväll och tills dess får ni ha en underbar fredag. ♥
P.s Grattis till min kära moster som fyller år idag!

                        Jag, mamma, moster och kusin på min födelsedag 09
          

Missed it?

Jag missade det och för er andra som också gjorde det klickar ni här för att se kvällens avsnitt av Kenza & Tyra Show.
Måste se det imorgon om jag hinner innan jag beger mig iväg, de är så söta tjejerna som gör ett bra jobb.

Nu drar jag ut på nattäventyr med min date. Puss

Bara min.

Nu är jag tillbaka igen som jag lovade. Min pluggdag gick bra men det kunde ha gått bättre, det dök upp en del saker som jag var tvungen att utföra och därför hann jag inte med lika mycket som jag önskade.

Jag var bl.a över hos min kusin och hälsade på, fixade håret inför helgen och lekte med kusinbarnen.
"Jag vill också raka mig på sidan mamma", säger minstingen och hon gör det för att visa hur fullt det är på en liten femåring.
Han insåg snabbt att det inte alls var snyggt och ändrade sig till en annan frisyr.

Nu sitter jag här och har världens dilemma att lösa till imorgon, samtidigt som jag borde fortsätta plugga lite innan A kommer, samtidigt som jag vill hitta fler gummistövlar att välja mellan..
Så här mycket saker borde man inte ha att göra nu vid deta sena klockslag =/ Jag är verkligen ute i sista minuten med allting, hela veckan har kännts som en sista minuten.

Mitt huvud sprängs snart på grund av dilemmat, detta är typiskt min situation att hamna i och jag vet, helt ärligt, inte hur jag ska lösa detta..
Vi hörs imorgon när jag har vaknat och då kommer ni säkerligen förstå vilket val jag gjorde.

Godnatt ♥ 

                                                      Min ena älsklingskusin, Famara.
            
            


Rainy days

Hejsan!

Bara för någon minut sedan, precis innan jag skulle börja skriva detta, kom jag på att jag lovade er att uppdatera ett senare inlägg igår. Gjorde jag det? Nej!
Förlåt men kan verkligen skylla på att skolan tog all min lediga tid igår och jag har verkligen en hel del att göra innan helgen så därför fick det bli så.

Idag skall jag vara klar med allt, till kl. 16.00 så efter det kommer jag tillbaka till er.
Ush, vilket urtråkigt väder vi har idag regn så långt ögat kan nå.

Behovet för ett par gummistövlar växer och växer och nu känns det verkligen aktuellt för att titta runt lite efter ett snyggt par att inhandla.

Som sagt, jag har drygt fyra timmar på mig nu med böckerna så det är bästa jag går med detsamma. Vi hörs lite senare ♥

Hittade precis dessa söta som dessutom liknar mina boots jag har. Perfekt matchning. 
Pris: 399:-
 
                    

All these bithday people part 2!

Gud är klockan snart lunchtid? Jag som vaknade för några ynka minuter sedan, vilket inte är bra för min del då hela den här dagen måste gå åt till kurslitteraturen. Det är så mycket att göra just nu att jag inte vet vart jag ska börja. 

Jag började med att ringa ett samtal till andra sidan jorden och snart blir det en fika på stan som hamnade på dagens "att göra" av ren impuls. En fika borde jag ändå hinna med innan skolböckerna kallar på mig. 

Idag fyller min älskade kusin år också! GRATTIS GRATTIS GRATTIS STORASYSTER ♥ 
Älskar dig så mycket.
Jag skulle egentligen varit med henne på jobbet nu men får umgås med henne efteråt (när fan ska jag hinna plugga då? Jag ignonerar verkligen den punkten så fort andra roliga saker dyker upp) 

Jag måste dra nu så jag kan börja bocka av alla saker som hela tiden kommer upp, vi ses lite senare och den här gången lovar jag att komma tillbaka :) 


                  
                   
                  
                   



 

Work hard and get paid

Hej!

Jag kom hem för några timmar sedan efter en lång arbetsdag, är verkligen helt slut i kroppen nu och det bero mest på de stora och fula truckskorna som väger minst 10 kilo/var som vi tvingas ha på oss när vi jobbar med kläder.
Det kändes verkligen som det satt fast två stenklossar på fötterna.

Idag är jag allmänt trött på att se skinnhandskar och fingervantar i två-pack. De fanns med i stort sett varje lista jag tog och varje butik skulle ha dussintals med handskar/vantar.
I för sig förstår jag varför, vintern närmar sig oss nu..

Jag fick reda på ett jättebra sak idag som jag kommer kunna glädjas åt om ett tag :) Ser verkligen fram emot det.

Nu måste jag fortsätta med skolarbetet, vi hörs imorgon! 

Dessa handskar sysselsatte min vardag, söta och enkla skinnhandskar men ack så jobbigt och plocka. Cirka 300 styckna plockade låter kanske inte så mycket men när en enda butik skulla har 72 styckna, då blev det jobbigt.

För er intresserade finns de på H&M för 199:-
                    

041010

Hallå därute!

Gud vad tidigt jag fick vakna imorse för att hinna till skolan som började klockan 8(!). Det var bäcksvart ute när jag promenerade till tåget och det är ett stort tecken på att vintern närmar sig. Jävla blåsväder också, fick kämpa för att hålla mig kvar på trottoaren.

Föreläsningen idag var halvt intressant, det handlade om Representation inom Modevetenskap - att återberätta något vi ser till andra människor.
Jag blev förvånad över att jag inte var trött där jag satt och lyssnade utan antecknade flitigt.

"Idag är det kanelbulledagen", skickar Irina som satt några rader över mig så vi sprang och köpte med oss några efter skolan. Mmm, vad goda det var fast jag måste erkänna att jag föredrar vaniljbullar mer.

För övrigt har jag hunnit träffa S och ätit middag med henne och imorgon väntar jobb på H&M för mig, alltså ännu en tidigt morgon att tvingas vara pigg.

Jag kommer in lite senare igen ♥

                     Försökte få de och se goda ut men lyckades verkligen inte med det, haha!
                    

BOY London.

Jag var inne på Urban i fredags och såg en ny kollektion som jag nappade på. Det engelska märket BOY London som gör kvinnokläder med en grabbig attityd.

                    
                    
                     
                     
                     

Dissad.

Detta kan vara dagens fulaste skor som jag hittade nyss. Hur tänkte designern bakom detta verk när han/hon kombinerade dessa olika material till en och samma sko?

Jag kan inte se de passa till ett utmärkt tillfälle än i soptunnan, för att inte tala om priset som ligger på 849:-
Helt sinnessjukt ju, det måste ni hålla med om. Dessutom är ju klacken sne.. ?

De hade faktiskt varit okej med en annan klack och en snyggare sula.. OK, inte mer.

           
           
           
           

Why?

Imorse vaknade jag upp supertrött av någon konstig anledning och snabbt som möjligt lät jag hjärnan arbeta med läsning och spel för att vakna till.

Jag fick reda på en hemsk sak idag men kan tyvärr inte säga vad/vem det handlar om för det känns inte rätt läge att berätta det här på bloggen.
Jag är fortfarande i chocktillstånd och går helt tiden runt och undrar - varför?

Hittills har jag hunnit med ett ärende nere på stan men har lite saker kvar att göra innan jag kommer tillbaka hit igen och uppdaterar för er.

Fan, måste plugga idag också så det blir nog en sent inlägg senare eller så är jag effektiv och gör ett nu som publiceras senare..? Ja, det gör jag nog.

Ha en skön söndag! ♥

                                    Mitt sällskap idag. Mm, kurslitteratur, yummie!
                
                

T&K show

I torsdags var det premiär för det nya bloggprogrammet Tyra & Kenza Show. Ni som tittade på Bella & Tyra Show förra säsongen och gillade det borde se detta program.
Vid det här laget känner man Tyra sen förr och ingen har väll missat Kenzas stora blogg men över 100.000 besökare dagligen? Nej, tänkte väll det :)  

Jag tittade precis på det och måste säga att de gjorde ett bra jobb, det var jättekul och se. Efter att ha sett det blev jag riktigt taggad på att ta tag i träningen igen.
Fan, att det ska vara så svart att bli motiverad och inte ge upp.

Jag ska inte lova för mycket men jag ska verkligen försöka ta tag i det på något sätt, även om det i början blir några få övningar hemma, ett jogginpass i veckan eller liknande.
Helt ärligt, borde man dra nytta utav naturen innan snökaoset närmar sig och man tvingas vistas inne dygnet runt.

Nytt till garderoben!

Vilken dag, är helt slut fast jag valde att lämna klackarna hemma inför en shoppingdag med mor i huvudstaden. Det var ett bra val jag gjorde, om ni hade sett människorna som kryllade längs gatorna och inne i butikerna(!?).

Det började gå till överdrift när det till slut blev en kö för att få komma ut ur butikerna. Att jag aldrig lär mig att inte handla under lönetider!

Vi gav upp efter ett tag och åkte hemåt, fanns ingen ork kvar i kroppen för att trängas mer med folk men inte ska jag vara sur för det. Jag lyckades få med mig en del köp hem och några kommer här:

                                                                 Tröja /Lindex 
                
                                                                    Byxor/H&M
                 
                                                               Leggings/Monki
             

            
             DAGENS OUTFIT:
             Skinnbyxor /Bik bok
             Skjorta /H&M
             Klocka/Australien
             Smycken /Glitter, Ur&Penn, H&M, Internet.

All these birthday people!

Hej!

Förlåt, har varit grymt upptagen sen sist med diverse olika saker men nu är jag här igen. Igår åkte vi till skolan och lämnade in våran första inlämningsuppgift som alla stressade med att hinna klart före 12.00. Jag kastade i mitt arbete i kartongen cirka 12.06, sen som vanligt.

Nu är det bara och vänta och se hur det går, wish me good luck!
Efteråt, när vi äntligen var fria från skolan tioch jag kände att jag kunde slappna av, överraskade jag A på jobbet med present och dessert. Det var ju hans födelsedag igår så vi tog en lunch tillsammans och umgicks innan han var tvungen att fortsätta jobbet.

Grattis ännu en gång A. PUSS!




RSS 2.0