Fre-Lör!

Fredag igår. Jobbade som en tok i 9,5h. Från ungefär halv 5 till 8 var det sjukt mycket kunder. Jag tror aldrig att jag har sett så mycket folk rusa in för mat. Det typiska är, att alla ska ha mat samtidigt. Jag förstår inte hur de lyckas ringa/komma in precis samtidigt. De känns ibland som att alla möts upp nere på torget och tågar mot oss. Kan de ha gjort så?

Jag är fortfarande helt tagen över vad som har hänt med Statt. Detta är inte acceptabelt. Hur kan man komma på att göra någonting sånt? (Den frågan ställer jag ofta mig själv nuförtiden när något otäckt har hänt men nu har jag börjat känna att, egentligen spelar det ingen roll vad som händer. Vad som helst kan hända. Det finns snart inga gränser kvar).

Jag har inte varit nere på stan än och sett allting med egna ögon utan bara sett videoklipp och bilder i tidningarna men tro mig, det räckte för mig. Sandra insisterade på att vi skulle åka förbi och titta på det efter att vi slutat jobbet. Nu hade jag sett det jag också och det såg faktiskt ännu värre ut på ritktigt! Statt var som bortblåst på något sätt. Helt kolsvart, inga fönster bara stora svarta hål och grindar runt omkring.  Det stod poliser utanför med, för att hålla koll på byggnaden.
Sandra hade hört att det är 71 st poliser som arbetar kring denna händelse.

Vi får be att de får tag i mannen som ligger bakom detta. Han ska låsas in bakom lås och bom!!

Idag är det lördag, vilket betyder 7h jobb för mig. Kvällsjobb dessutom, så det blir nog inget festande för mig denna helg. Dock är jag ledig imorgon, så det gör att jag får stanna uppe sent ikväll :D yippi, haha!
Nu väntar en stor, härlig frukost.
Puss / A

Klirr i plånkan!


Igår när jag skulle gå och lägga mig tänkte jag: Åh, imorgon kan jag vakna när jag vill. Jag har ändå ingen tid och passa. Jag är nämligen ledig idag. Den tanken kunde jag glömma ganska så snabbt. Jag väcktes imorse runt 08.32 av att min mobil ringde. Det var Pappa. Eftersom han bor på andra sidan jordklotet är tidsskillnaderna mellan oss sjukt stora. Det gör att man ibland får stå ut med samtal under sena nätter/tidiga mornar. Detta var en sån dag. Han hade rast på jobbet och slog en signal till mig. Helt rätt gjort :)

Efter att vi lagt på var jag förvånansvärt pigg och kunde inte somna om. Så där låg jag. Vaken.

Idag bär det av mot stan för att möta upp Sandra, Sandra och Carro. Vi tänkte dra några varv och sedan sätta oss och fika. Ni som känner mig tänker säkert: "Nu ska Amie ner och shoppa igen!". För att inte tala om vad min mamma säger till det: "Amie, du har ju så mycket kläder. Du bara köper och köper, du använder ju inte ens alla kläder du har i garderoben."
Nej folk det var faktiskt inte jag som föreslog denna shoppingdag. Jag lovar er. Det var Sandra :)

Jag ska vara ärlig och uppdatera om jag köper med mig något plagg.
Måste kila på ett litet ärende nu!
Puss / A

Update/
Men deee klart jag var tvungen att inhandla något idag. Fick mer pengar i lön än väntat :)
Jag kom hem med två par skor och ett par jeansleggnings. Det fick räcka för idag. Det är ju en dag imorgon också.

GK/A&F

 


Gårddagens kväll var utomordentligt bra. Den började med försnack/fördricka hemma hos moi. Tjejerna fick varsitt festsmycke av mig som vi skulle ha på oss under kvällen för att visa att vi hörde ihop. Clubben vi skulle spenadera nattens timmar på är, enligt mig, kanske inte världens bästa ställe men eftersom Afasi & Filthy skulle spela där, fick det ett extra plus av mig som tack för att de dragit de sköna rapparna.
När vi klev in, var det fullt med folk. Mer folk än väntat. Vi tittade in i rummet och såg hur alla stod med armar uppsträckta och hoppade framför scenen. Nej, har vi missat dem! När vi sprang in såg vi att det var GK som spelade.
De var sjukt grymma.

Sedan kom Afasi & Filthy. Alla blev helt galna och trots att vi stod på andra raden såg vi knappt någonting. Alla verkligen maxade! Stämningen var på topp hela kvällen och det tackar jag för :) Tack!
Kvällen fortsatte rulla på därinne. Allt fler människor kom dit och det blev rätt fullt efter ett tag. Efter stängningsdags åkte jag och Sandra och träffade R & K. De hörde om någon fest på stan så vi åkte dit. Jag måste säga att det var nog det största misstaget jag gjort på länge. Folket, lokalen, stämningen, musiken var kass. Förlåt men hade ni varit där, hade ni också tyckt det.
När vi satt där runt bordet med några andra därifrån, tittade vi på varandra som: Vad gör vi här? Kom vi drar.
Och så drog vi till med att vi vad tvungna och dra och gled sakta ut därifrån.

Vi hade mycket roligare bara vi 4 så vi fortsatte med att ha det så. Jag minns inte sist jag skrattade så mycket som jag gjorde inatt. Klockrent som Linn brukar säga!

20.02.09

Idag är det fredag. Ännu en helg att försöka spendera väl :) Jag vaknade jag upp hos Sandra imorse, det var ett tag sen vi drog en övernattning så igår tänkte vi: Varför gör vi inte det idag?
Just nu har jag inkräktat hennes dator medan hon sitter brevid och kikar i gamla skolkataloger och analyserar människors förändringar.
Mahabad skickade sms till Sandra för en stund sen och sa att hon är på väg hem :) Det gör denna helg lite mer speciell än vad den annars kanske skulle ha slutat.
Ikväll blir det samling hemma hos mig med alla på förfest för att sedan dra och se Afasi & Filthy.
Det var längesen jag var ute. Alltför längesen, så ikväll gör jag det för de för rapparna :)

Nu måste jag kila. Har saker att stå i tills ikväll.
/A

43.

GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!
/ LOVE YOU

Who's your daddy?

De senaste utrikesnyheterna har varit kring Australiens dödsbränder i Melbourne. De sägs att några personer, själva, har anlagt bränder i skogar som har lett till att 181 människor dött.

Pappa ringde nyss. Han förstod att vi tänkte att han kunnat vara inblandad i det eftersom han bor i Melbourne. Det var en lättnad att få höra hans röst. "Ni har säkert sett på nyheterna vad som händer härnere, men jag bor inte i närheten av det stället. Det är jättelångt ifrån mig."

Sedan fortsatte vårat samtal den närmaste halvtimmen. Vi pratade om allting mellan himmel och jord, saker som händer i vår vardag, saker vi planerar att göra osv.

Min längtan efter pappa är enorm. Från att ha haft honom vid min sida sen jag föddes, är det snart 2 år sen jag såg honom sist. Om han ändå kunde vara hos mig nu.
Jag och min bror planerar att åka dit och vara där ett tag. Två-tre månader eller mer. Pappa säger att vi inte kommer vilja åka tillbaka till Sverige efter att ha sett Australien. Det tror inte jag heller.

Snart ses vi Pappa. Jag lovar.

/Love

this is the life.

Jobbade sedan kl. 20.00 igår tills nu. Det är ungefär 21h.
Äntligen fri!

..men bara resten av denna dag, imorgon fortsätter det igen.

Haters!

Idag är jag ledig från jobbet, det känns skönt samtidigt som jag vet att en den plugg väntar runt hörnet.
Jag hade precis ätit frukost när mamma ringde från jobbet och lät helt förtvivlad. "Har du hört vad som har hänt med Sam, Amie?" "Han sitter inlåst" Min första tanke var: Åh nej, vad har han gjort? Klockan var strax efter 1, vad kan han ha gjort för olagligt så tidigt på dagen. Sen fortsatte hon: "Någon har hotat att skjuta skolan så alla sitter inlåsta".

Jag blev alldeles till mig. Detta är riktigt allvarligt. Inte bara för att min bror satt där utan denna händelse har hänt förut i andra länder så bara för att vi bor i Sverige och sällan krigar ska man ta detta seriöst.
När man minst anar något så händer det. 
Hela eftermiddagen gick jag runt och undrade hur allt skulle sluta. Jag ville bara ha hem min bror. 
För att rensa tankarna följde jag med S på ett ärende och när jag sedan kom hem satt min bror i köket och pratade om dagens händelse med mamma. Jag var så glad att se honom igen.