FÖRELÄSNING HEMIFRÅN.

Har precis kollat på den första föreläsningen i kursen Juridik i butik - hemifrån. Många av föreläsningarna i det här programmet är streamade, dvs att de kan ses vart som helst så länge man har en dator och Internet. Det är verkligen jättesmidigt för då kan man pausa och trycka på play hur många gånger som helst om man känner att man inte hänger med i tempot. Dessutom kan man välja att se de när man har tid och exempelvis jobba extra vid sidan om studierna.
Snart ska jag ner på stan och fika med en arbetskollega som jag inte längre jobbar med (eftersom vi båda har bytt H&M-butiker) och uppdatera varandra om allt nytt som har hänt oss sedan sist.
På fredag är det äntligen dags för mig och min barndomskompis (Sandra) att åka till England för att hälsa på vår andra barndomskompis Mahabad! Jag längtar till att få umgås med mina bästa vänner i några dagar och inte tänka på någonting annat :) Vi har ingenting speciellt inplanerat förutom att vi ska shoppa järnet så jag hoppas att Edinburgh levererar! Innan vi åker har jag dock lite föreläsningar och jobb att ta itu med men sen så åker vi :) 
 
 
Sandra, jag och Mahabad i Göteborg förra sommaren.

CRYING OUT YOUR NAME

Förra måndagen släpptes Loreens första soloalbum och jag har redan gått och kärat ner mig i den. Hon har en sån otroligt fin röst att man inte kan sluta lyssna på henne. Dessutom tycker jag att hon är jättefin med sin varma personlighet och klädstil. Jag gillar henne helt enkelt. 
 
 
Favoritlåten just nu.

VÄSKA

Var inne på Lindex igår och fick syn på den här snygga kuvertväskan. Jag älskar den, det är precis i min stil med det silvriga och alla nitar! Dock åker jag bort i slutet på veckan så om jag inte hittar något ännu finare där (vilket jag tror kommer bli svårt) kommer den här följa med mig hem så fort jag är tillbaka.
 
 
 
 
 
Kuvertväska, 199 SEK

LAZY SUNDAY.

Idag är det första dagen på väldigt länge som jag får sova ut och inte behöver tänka på någonting annat än mig själv. Det kändes helt fantastiskt och vakna upp utvilad, kunna äta en sen frukost, kolla på missade favoritserier och bara vara. Ligger fortfarande nerbäddad i sängen med datorn och lite snacks och letar efter ny musik att uppdatera mobilen med. 
Lite senare ska jag och min bror ut och träna. Han har blivit min egna personliga tränare efter att han kom hem, har bett honom att hjälpa till och pusha mig med träningen och han har tagit det väldigt seriöst.
"Jag kan hjälpa dig men då måste du lyssna på mig", sade han tidigare i veckan och gissa om han kör med mig! Jag är helt slutkörd efter hans pass och kan knappt andas efteråt, haha! Så här otränad har jag inte varit sedan jag dansade 5-6 gånger/veckan för fyra år sedan. Har haft träningsverk hela veckan och idag är det dags för ett ännu ett pass så det är bäst att jag värmer upp ordentligt. 
Imorgon börjar vi med två nya kurser i skolan (Juririk i butik & Externredovisning) så jag tänker fortsätta att ta det lugnt ikväll och bara njuta av den lilla ledighet jag har kvar. 
Puss
 
 
Här hänger jag idag.

LYSSNA!

Min syssling och hans kompis har gjort en låt tillsammans som jag älskar. Jag fick höra den för några dagar sedan och fastnade för den direkt. Varje gång jag hör den kan jag inte förstå att det är min syssling, hans röst har utvecklats enormt sedan jag hörde honom sjunga sist. Jag blir så stolt när jag hör det här, det är som att de aldrig har gjort något annat i sitt liv. 
 
Visst är de jätteduktiga?
 
 
 
 

KLASSMIDDAG

När klockan slog 13:00 i torsdags kände nog hela klassen att det var en otrolig lättnad att de första kurserna nu var över. Vi hade kämpat med de två tentorna flera vekor och äntliigen kunde man pusta ut och andas lugnt. Jag var överlycklig att det var över, jag kan inte göra mer nu än att hoppas att det gick bra. 

Efter tentan åkte jag och Emelie (en vän från klassen och snart även min granne) in till stan och belönade oss själva med lite shopping efter två månader av intensiv pluggande :) 
Två tjejer i klassen hade styrt upp en middag med alla för att fira att allt var över. De hade bokat bord inne på Drottninghof åt klassen i Stockholm så framåt kvällen åkte vi dit och käkade tillsammans. 
 
Middagen var jättemysig. Eftersom hela klassen har varit indelade i grupper under båda kurserna så har man kommit de i sin grupp närmast och pratat med de andra under föreläsningarna. Under middagen satt alla huller om buller och pratade med alla som om de hade känt varandra hela livet. Min klas är helt underbar!
Kvällen forsatte i samma goda stämning med god mat, drinkar, desserter och mycket skratt. Det är inte många veckor kvar nu tills jag flyttar dit och då kommer jag ha två av mina klasskompisar som grannar (en på samma våning och en över mig) och en i några hus längre bort. 
Det känns så skönt och ha folk som man känner så nära till hands, vi kommer ju aldrig behöva kännas oss ensamma där då. Åh, nu längtar jag tills jag flyttar och tills vi kan springa emellan våra lägenheter och bara mysa.
 
 
 Jag har världens bästa klass.
 
 
 
 
 
 

SKINN

Jag har säkert sagt det förut men jag älskar skinn (läder) och har införskaffat mig flera par byxor och jackor i det materialet under de senaste åren. För mig börjar skinn att bli lika naturligt (självklart kanske är ett bättre ordval) som "skinnjackan" eller "denim"-materialet. Det är så himla snyggt med ett par tighta skinnbyxor till en slapp t-shirt och en jacka över. Det behöver liksom inte vara med komplicerat än så. 
Har suktat på de här skinnbyxorna inne på jobbet ett tag nu och efter att ha tentapluggat i flera dagar vill jag unna mig själv de här. Ska ner på stan strax och prova de och förhoppningsvis sitter de perfekt! 
 
 


 
 

5X SVART

Åkte hem direkt efter tentan idag. Det gick helt okej och skriva den, jag tyckte att jag kunde relativt mycket för att ha en chans att klara den. Jag vågar aldrig tänka så långt att jag garanterat kommer klara den IFALL det skulle visa sig vara helt fel. Har precis ätit middag med min lillebror och nu ska jag sätta igång med att tentaplugga inför Marknadsföringen på torsdag. 

 
 
Körde på en helsvart outfit idag till skolan. 
Kappa - Vero Moda, tröja - H&M, halsband - Gina tricot, byxor - Bik bok, väska - H&M, skor - Converse 

TENTAVECKAN

Har suttit hela helgen med kurslitteratur, datorn, anteckningar, instuderingsfrågor och alla andra viktiga papper som förhoppningsvis ska hjälpa mig inför mina tentor den här veckan. Imorgon ska jag till skolan och skriva på "Organisation & Ledarskaps"-tentan och på torsdag är det "Marknadsföringstentan".
En tuff vecka med andra ord. 
 
Ovanpå detta har jag försökt att umgås med familjen och speciellt med min bror som kom hem i fredags! Åååh, gissa om jag var överlycklig att få se honom igen. Nu stannar han kvar ett tag för lite studier innan han åker tillbaka till pappa igen. Jag har dessutom hunnit med att inhandla en höstkappa under en av de många pluggpauserna. Det kommer en bra bild på den lite senare. 
Jag har några sista timmar på mig att lära mig allt viktigt inför imorgon så jag slutar här. Vi hörs! 
 
Världens bästa bror. 
 

ÖVERLYCKLIG JUST NU!

 
 
Idag kommer min andra halva hem, nämligen min lillebror. Han åkte tillbaka till Australien i juli för att jobba men nu är han snart hemma för att stanna ett tag. Jag har saknat honom så mycket, det känns så tomt utan honom här hemma. Ni som har syskon förstår säkert vad jag menar, det har inte varit likadant här sedan han åkte. Familjen är verkligen mitt allt och inte främst han som jag beundrar så mycket. I helgen måste jag verkligen ta vara på de sista dagarna innan tentorna nästa vecka men idag tar jag en paus och umgås med familjen ♥

NERVÖS.

Godmorgon!

Ligger fortfarande kvar i sängen och övar på mitt manus inför gruppredovisningen senare idag. Det är det sista vi har i skolan innan tentorna är nästa vecka.
Min helg kommer alltså bara gå till att tentaplugga, yeey! Snart kommer Mr med lite frukost till oss, är dödshungrig. Nu måste jag fortsätta öva, hela gruppen måste kunna allt utantill eftersom det är läraren som kommer bestämma vilken ordning alla ska prata.
Önska mig lycka till!

VI ÄR BÄST

 

Jag lever. Än så länge.

 

Igår hade vi den tredje och sista redovisningen i Organisation & Ledarskap innan tentan är om två veckor. Det var även första gången som vår lärare var i samma klassrum som oss (annars har vi live-föreläsningar via telebild från Skövde) så självklart var alla lite extra nervösa. Den här uppgiften var dessutom dubbelt så stor som de föregående och tog ännu längre tid att skriva klart. Vi i min grupp var jätteduktiga och läraren gav oss bara positiv feedback så det kändes verkligen skönt när det var över.
Idag skrev vi även klart ett annat stort grupparbete och skickade in det. Det känns otroligt skönt nu att alla stora saker är avklarade, nu börjar två veckor av hårt tentapluggande! Jag spenderar redan alla timmar på dygnet i skolan nu så det lär inte bli någon skillnad fram tills jag ska skriva tentorna. Jag ska ge järnet och klara båda två! Nu köööör vi!
 
 
Ps. Min klass men framför allt min grupp (de som jag spenderar mest timmar med) är bäst! Vi har så roligt tillsammans och har kommit varandra nära.

5.

 

Jag vet inte vad som fick oss att arbeta så effektivt idag i skolan. Klockan 11:00 idag hade vår grupp (som för övrigt är den bästa gruppen) ett inbokat möte med en butikschef i Södertälje. Vi skulle dit för att ställa frågor kring PESTLE- och SWOT-analyserna som ska ingå i marknadsföringsarbetet till nästa vecka. Därefter gick vi och käkade tillsammans för att sedan åka till skolan och skriva på arbetet. Vi låste in oss i grupprummet med fyra datorer, böcker, anteckningar, energidrycker och choklad. Det gick riktigt bra för oss och efter fyra timmar var vi klara med 75 % av uppsatsen. Vi är fan bäst och det kändes verkligen skönt när vi gick därifrån på kvällen, att vi hade kommit så långt och kunde ha en skapligt lugn onsdagskväll senare. 

Imorgon hoppas jag på samma tempo för fortsätter vi i samma stil kan vi bli klara med båda uppsatserna tills på söndag och börja träna inför redovisningarna. ♥

NO LIFE

Försov mig nästan till föreläsningen idag men hann precis med tåget till Södertälje. När jag klev in i klassrummet såg alla i klassen jättechockade ut, det såg ut som om någonting hade hänt. Det hade det gjort. Vår lärare i Organisation och Ledarskap hade förklarat hur hans fjärde (vi har redan haft tre stora gruppuppgifter och redovisat de) gruppuppgift såg ut och det var som ett slag i ansiktet när jag fick höra av de andra hur stor och hur mycket han kräver av den! Jag satt och gapade när jag insåg att den här månaden kommer bli den allra hårdaste i skolan någonsin! Vi har redan ett grupparbete i Marknadsföringen på 15 sidor som ska vara inne nästa fredag och den här uppgiften vi fick idag är på 10 sidor och ska vara inne på måndag nästa vecka! Det här är tillräckligt för att inte ha något liv men det slutar tyvärr inte där. Nästa vecka ska vi redovisa uppgiften vi fick idag och veckan efter ska den andra redovisas och veckan efter det har vi tenta på båda kurserna med en dags mellanrum.
Jag kommer verkligen bo, äta och sova i skolan den här månaden och jag hoppas att ni förstår om jag håller mig undan bloggen ett tag för just nu vill jag bara bli klar med allting och få vila ut.
 
Cairns i Australien hade inte varit fel just nu.

INTERIOR DESIGN BY ME.

Vardagsrumslampa, vinglas, skoskåp, tv-bänk, badrumsmatta,
skål med fot, matta, tv-bord, skål med lock, skål, värmeljus.
 
Gjorde ett litet kollage tidigare med en del av sakerna som jag har inhandlat till lägenheten. Det här är ett litet urval av det som står nerpackade i kartonger och påsar här hemma just nu. Jag kommer att ha samma färg på de stora möblerna (tv-bänk, soffbord, hylla, byrå etc) för att lägenheten ska vara mer sammanhängande. Jag älskar brunsvart på möbler och det känns också som ett säkert kort när man ska matcha det med andra färgglada kuddar, mattor, plädar, ljus, tavlor etc.
 

27.

Kom hem igår från Stockholm. Åkte dit i lördags för att spendera helgen med min pojkvän och speciellt eftersom han fyllde år igår! Det blev en ganska sen kväll igår, vi var ute och åt trerättersmiddag, drack drinkar och gungade till musiken som spelades inne på restaurangen. Det var fullproppat med glada människor, serveringspersonal, mat och massor av färgglada drinkar på alla borden. Jag fick även högsta betyg för presenterna som jag hade köpt åt honom men kan nästan garantera att det var FIFA 13 som fick honom att skrika av glädje och tacka mig med massor av pussar av kramar.
Idag är det måndag och en ny skolvecka väntar på mig. Dock har jag ingen lektion idag men var tvungen att sitta med böckerna hela morgonen idag. Lite senare ska jag träffa min morfar och sedan åka till Erikslund i Västerås med en kompis. Jag tycker att jag alltid behöver nya kläder att fylla garderoben med men eftersom jag snart ska flytta så är jag mer intresserad av att hitta snygga prydnadssaker och möbler just nu så det ska jag titta på idag!
 
 
Det här är från min kompis födelsedag förra sommaren ♥
RSS 2.0