SÖNDAGSBRUNCH

Vi vaknade vid nio imorse på grund av den här sommarhettan som styr inomhus om nätterna. Det gick inte att somna om så jag och Mr började diskutera om att äta brunch senare idag. Vi kollade upp flera restauranger, hotell och caféer som serverar brunch men de flesta börjar inte servera det igen förrän till hösten. Jag ville verkligen äta det idag så jag gav inte upp och till slut hittade jag ett café vid Skanstull som hade det fram tills kl.17 idag. När vi kom fram var hela uteserveringen full med människor som satt och åt brunch och därinne kände man dofter av amerikanska pannkakor, bagels, kakor och bakelser. Åååh, det var så mysigt där och maten ska vi inte prata om. Jag ville testa på lite av allting från menyerna för det fanns så mycket smaskigt att välja mellan. Till slut slog jag till på en engelsk/amerikansk brunchmeny medan Mr tog en laxbrunch med sallad. 
Vi var sådär lagom mätta som man alltid önskar att man blir efter en måltid, vi var definitivt inte hungriga men vi mådde heller inte illa efteråt. Efteråt promenerade vi runt stan, åt glass och tittade i butikerna. Jag hittade en snygg väska på H&M som jag kan visa lite senare. 
Nu är vi hemma och vilar benen en stund efter sex timmar på stan och om ett tag ska vi ut och handla lite kvällsmat och snacks till ikväll. Hoppas att ni har haft en lika trevlig och avkopplande dag som oss! Vi hörs :) 
 
Laxbrunch med potatissalld.
 
Bacon med äggröra, toast och amerikanska pannkakor med blåbär, sylt och fetaröra.

3D

 
Åkte till Stockholm igår efter jobbet för att hänga lite med Mr i några dagar. Vi gick och såg på "Prometheus" som Noomi Rapace spelar i. Genren på filmen är skräck, action och sci-fi men den var inte alls så läskig som jag hade förberett mig på. Jag gillar ju egentligen inte att titta på skräckfilmer men ibland kan jag offfra mig när jag känner att filmen har en tillräckligt bra handling för att gå miste om :) Filmen var riktigt bra och väldigt intressant och Noomi var galant som skådespelerska så jag kan rekommendera den till er som gillar sådana filmer. 
 
 
 

SOLIG FREDAG.

Hade veckans och den här sommarens skönaste arbetstid idag. Jag fanns i butiken mellan 08:00-!3.00 och på en fredag som den här var det helt underbart. Efteråt jobbet har jag hunnit med en tupplur, hälsa på morfar, ha ett långt videosamtal med min bror på andra sidan jordklotet och shopping med mamma. Vi åkte ner de två sista timmarna innan stängning i hopp om att hitta någonting snyggt och hittade en del.
Har länge gått och kännt att det är dags för ett par nya Converse men har inte kunnat bestämma mig för om det ska bli svarta eller vita. Det blev till slut ett par svarta, jag klarar mig med mina gamla vita ett tag till. Imorgon jobbar jag veckans sista arbetspass innan jag har två dagar ledigt. Kom in och shoppa på sommarrean hos oss eller varför inte börja smygstarta hösten med lite nya stickade plagg? 
 
 
Nilsons 699 SEK
 

DENIM ALL OVER.

 
 
 
 
 

SOL OCH BAD.

 
 
 
 
Idag har jag och Mr ägnat min lediga dag på stranden. Det har pratats länge om (i tidsningar och på tvn) att det skulle bli rekordvarmt väder idag och det blev det verkligen. Vi vaknade vid nio imorse för att det var så varmt inne att det inte gick att somna om så vi klev upp efter någon timme och handlade frukost.
Efteråt åkte vi till ett ställe som jag brukar åka med släkten och grilla/bada på somrarna som ligger en bit utanför stan på en avskild plats längs vägkanten. Det var vi och en till familj där och det är därför jag älskar det stället så mycket. Ibland är det skönt att kunna få sola och bada ifred utan att ha massor av människor som trängs på samma gräsplätt med grillar, fotbollar, lekande barn och båtar - nu var det bara vi, solen och vattnet. Jag svettades som aldrig förr idag så det var en perfekt dag att bada för första gången. Vattnet var iskallt i början (men det är det alltid oavsett hav eller pool) men sen blev det riktigt skönt. Efter en heldag därborta, middag inne i stan och glass i kvällssolen ska jag göra iordning ett fruktfat och titta på något program. Imorgon börjar jag jobba klockan 08:00 så det blir lugnt ikväll. Nu önskar jag bara att det blir lika fint väder hela veckan för den här värmen trivs jag verkligen med :)
 
 

GODNATT.

Ligger och gäspar efter att ha hällt i mig popcorn, godis och läsk med Mr. Vi såg precis klart en film som heter "Lockout". Det är en riktigt bra actionfilm som handlar om en kamp mellan de "onda och de goda", (de allra värsta fångarna mot oss "normala" människor) där de uppstår komplikationer på vägen. Det där gav er säkert ingen som helst aning om vad filmen handlar om men SE DEN för den är jättebra! Är dödstrött efter dagens arbetspass med så somnar nog vilken minut som helst. Just nu är det massor att göra, ännu mer reavaror ska upp, det ska flyttas om i butiken för att göra plats för höstkollektionen. På tal om hösten så längtar jag massor dit, har tjuvtittat på kläderna och det kommer finnas massor med fint att köpa! Nu ska jag umgås lite med Mr innan jag förmodligen slocknar. Puss

 

 

 

Dagens klädsel på jobbet.

DETAILS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GET TOGHETER AND DO WHATEVER.

Var ledig idag från jobbet och passade på att hänga med min barndomskompis. Vi tog en lång eftermiddagsfika på en uteservering i solen för idag var det verkligen vaaaarmt ute! Lite senare åkte vi förbi vår andra barndomskompis på hennes jobb och spelade spel och hade kul tillsammans. Jag njöt av varenda sekund med min underbara tjejer. Vi fortsatte umgås hela kvällen så jag kom hem ganska nyligen. Imorgon har jag en till ledig dag innan jag ägnar hela helgen på jobbet och då har jag planerat in en dag med familjen och pojkvännen.
 

LEVELS

Något som jag har gått helhjärtat in för när det gäller toppar/skjortor/t-shirts är att jag stoppar in framdelen innanför jeansen eller byxorna och låter bakdelen hänga fritt över rumpan. Det är så snyggt på något vis! Jag tycker att man framhäver toppen, bältet som man har på sig men framför allt byxorna och dessutom får benen ännu mer förlängning. Igår hittade jag en t-shirt där jag slipper stoppa in framdelen eftersom den redan är kort framtill och längre därbak. Det finns tusentals med sådana modeller på t-shirts nu för tiden men jag har inte riktigt hittat den rätta ännu fram tills igår. Jag längtar tills jag får hem den, den ser så skön och slapp ut vilket passar perfekt till jobbet. T-shirts är livet på sommaren.
 
 
Levels top, 75 SEK från Nelly

IT'S OVER.

Göteborg var underbart och jag lyckades med att få min pojkvän att gilla staden, yeey! Det kommer alltså bli fler resor dit framöver. Något som jag hade velat ha därborta var lite med sol, den var där men alldeles för lite tyckte jag. Igår var min sista dag på semestern så idag var jag tillbaka på jobbet igen. Det tog emot lite innan jag var på väg dit, jag hade ju blivit så van med att vara ledig men dagen flöt på väldigt bra så det var inte så jobbigt. Imorgon har jag ett kort pass på jobbet och sedan väntar två dagars ledighet. Nu ska jag lägga mig och se på film innan jag slocknar (det är inte ofta jag ser klart en hel film på en gång, blir så otrolig trött av det).
 

GÖTEBORG

Hur kan man inte älska den här staden? Efter att vi kom fram till hotellet (vi bor på Gothia Towers) igår gick vi över gatan för att spendera resten av dagen på Liseberg. Vi åkte massor av, man blir ju som ett litet barn när man är i nöjesparker och vill testa på allt som finns. Lite senare mötte vi upp en kompis till mig som också var här med sin pojkvän för att fortsätta kvällen tillsammans därinne. De lyckades lura med mig till Atmosfear som ska vara Europas högsta fritt fall. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö där ett tag, fyfaaaan vad läskig! Den tusen gånger värre än Fritt fall på Gröna Lund! Vi var kvar där tills det stängning och Kanonen fick avsluta åkande. Vi hann med en liten promenad mot stan efteråt innan vi slocknade framför tv:n. Vi kom precis tillbaka från frukostbuffén som var gudomligt god och snart ska vi börja fixa oss för en dag på stan. Solen börjar dyka upp här nu så jag hoppas på en varm dag här i Göreborg! Ha en bra dag allihoppa så hörs vi :)

ROADTRIP SÖDERUT

Jag och Mr gick upp klockan 07:00 imorse! Vi sitter i bilen just nu på väg ner till Göteborg för en liten miniresa tillsammans. Förutom att vi håller tummarna för bra väder ska vi bl a hinna med Liseberg, middagar, en runda på stan och långa promenader för att upptäcka staden ännu mera! Jag absolut älskar Göteborg, ingen kan väl säga att det inte är vackert där? Mr har aldrig varit där tidigare så det blir min lilla uppgift att sälja in staden så bra jag kan för att han ska få samma känslor som mig för staden. Vi hörs lite senare när vi är framme på hotellet vi ska bo på, ha nu en jättehärlig fredag allesammans.
 
I Göteborg förra sommaren med mina bästa vänner!
 
 
 

EN RIKTIG SOMMARDAG

 
 
 
Idag var jag på jordgubbslandet som ligger en bit utanför stan här. En kompis var där för några dagar sedan och så fort jag fick syn på idén tänkte jag direkt på att ta med mig mamma dit någon dag. Idag kände jag att det var dags att ta med henne på liten resa och överraska henne dit. När jag körde in på parkeringen och bad henne öppna ögonen skrek jag: "Vi ska plocka jordgubbar!". Hon blev vääääldigt överraskad (eftersom hon trodde att vi skulle spela minigolf) och jätteglad över det.
Det var redan massor av jordgubbsälskare där när vi kom fram men även andra människor som åkt dit för att plocka sin egen potatis och köpa ägg. Det var så otroligt mysigt därute på landet, precis som man kan tänka sig att det såg ut förr i tiden. Nu har vi flera liter jordgubbar som kommer passa perfekt till frukosten och olika efterrätter, muums!

SALE

Den här veckan har vi på H&M fyllt på med ännu mer reavaror så jag tycker verkligen att ni ska gå in i butikerna eller klicka er in på hemsidan för att se vad som är nytt. Jag klickade precis hem mina favoritsandaler därifrån i en annan färg att variera med. Jag köpte ett par svarta förra sommaren och bokstavligt talat bodde i de, de är så sköööna! Hittade även en stickad tröja som man kan ha över en skjorta eller bara bära som den är när det blir lite kallare i höst.
 
Stickad tröja 89,50 SEK
Sandaler 39,50 SEK
 
 
 

TATTO!

Trodde aldrig att jag skulle klara av att tatuera mig. Jag är den mest känsliga personen på den här planeten när det kommer till allt som har med nålar, tabletter, höjder, höga hastigheter att göra. Allting som innebär att man utsätter kroppen för något obehagligt klarar jag inte av (bara att det tar en evighet och svälja en tablett säger väl allt). Det gjorde så jävla ont! Jag skrek som ett litet barn i början och sedan var det bara obehagligt och jobbigt att försöka hålla sig kvar på stolen. Jag förstår inte de människor som inte tycker att känns något och som går tillbaka för att "det var en skön känsla"! Det tog 15 minuter för min att bli klar men det kändes ju som 60 minuter. Det var verkligen ett helvete för mig, hahaha. Måste ändå säga att jag är stolt över mig själv som tog mig igenom hela processen för ett tag var jag nära på att avbryta allting. Jag är jääääättenöjd över resultatet och älskar den mer och mer för varje gång jag ser på den. Till er därute som funderar på att göra en första tatuering, ta inte mina ord så hårt för jag är verkligen den känsligaste av de alla. Mina kompisar retar mig ibland för det så för er kommer det nog att gå mycket bättre för :)
 
 
 
 
 
 
 Jag skrev "Sam Lamin" som är min lillebrors namn. Lamin är hans andranamn som han har fått från våran pappa så han ingår också i den här tatueringen. De är mina favoritkillar som betyder oerhört mycket för mig.

EN MATTARE YTA

Sprang in på H&M tidigare idag och köpte ett nytt nagellack som jag har spanat in länge. Det är ett genomskinligt nagellack som man penslar över valfri färg och märke på ett annat nagellack för att få en mattare yta! Det fungerar verkligen och resultatet blir jättesnyggt! Jag har bara hittat andra sorter av matta nagellack där du måste köpa ett nytt nagellack varje gång du vill ha en annan färg tills jag såg det här som passar till alla nagellack!
Det syns tyvärr inte så bra på bilderna men jag hoppas ni förstå effekten av det, googla på nagellacket så hittar ni bättre bilder.
 
 
Top coat matte nailpolish 29,50 SEK

AND NOW HE'S GONE.

Har verkligen varit superupptagen sedan jag gick på semester förra veckan. Ni som känner mig och ni som har lärt känna mig genom den här bloggen vet om att min lillebror har varit borta hos våran pappa (i Australien) och jobbat i åtta månader. Den 8 juni överraskade han oss alla med att komma hem tidigare än vad som var bestämt för att stanna en månad och ha lite sommar här i Sverige. Idag var det hans sista dag här och nu är han på väg tillbaka igen för att fortsätta jobba i ytterligare 8-12 månader. Det är alltså honom och familjen jag har spenderat all min lediga tid med.
Jag har gråtit som ett barn hela dagen idag och stackars människorna på flygplatsen som måste ha trott att jag var något psyk som vägrade lämna platsen när han hade gått. Det går inte och beskriva hur jag mår och känner mig när jag vet att min lillebror (för andra gången) ska åka hela den långa resan ner till Melbourne utan något sällskap. Bara det gör ont i hjärtat. Jag tror inte det är många som vet om min och hans syskonrelation, det är ej sig lik andras. Han är två år yngre än mig men på senaste tiden har jag slutat se honom som min lillebror. Det är han som tar hand om mig, det är han som ser till att jag mår bra och att allt går för mig. Han har verkligen förändrats till en man den senaste tiden och hans stora hjärta ska vi inte tala om. Det spelar ingen roll om han har känt en person i 10 minuter eller 10 år, han tar hand om alla i sin närhet. Den egenskapen på killar är väldigt svårt att hitta så till alla tjejer som någonsin har stött på en sådan person, håll hårt i honom.
 
Nu är det upp till mig och se till att vi ses innan nästa sommar! Jag sitter nämligen och planerar in en överraskningsresa dit ner de kommande månaderna så förhoppningsvis åker jag ner dit i vinter! Lite senare idag har jag en tid bokad hos en tatuerare (nämnde det lite kort tidigare) och självklart är min bror involverad i den :)
 
 
Ta vara på alla människor som står er varmt om hjärtat.
Det behövs inte mycket för att visa vad man känner för varandra.

SEMESTER

Jobbade min sista dag idag och nu har jag semester. Känns väldigt skönt. Jag började den med att ta en glass i värmen med två vänner och prata lite skit. Vi gick även förbi en tatueringsstudio där jag bokade tid till min första tatuering! Ska tillbaka dit på söndag (fick en tid så snabbt) och just nu känns det helt sjukt att jag snart kommer ha någonting inprintat på min kropp som jag aldrig kommer kunna ta bort. Jag är dock helt säker på texten och på vilket ställe den ska sitta, frågan är bara om jag vågar? Tatueringen är någonting som jag har gått med länge och velat göra men det är inte förrän nu i sommar som jag har diskuterat olika förslag med familjen och vännerna och verkligen tar tag i det. Ååh, kommer det göra ont? Är jättenervös inför det.
 
 
Kan Lil Wayne så kan jag.

TACK SÅ JÄTTEMYCKET!

Min födelsedag var FANTASTISK! Spenderade morgonen inne på jobbet i fyra timmar med alla fina arbetskamrater som grattade mig så innerligt. Vid lunchtiden plockade jag upp familjen för att sedan spendera min dag i Stockholm med shopping, mat, karuseller och lotter! Det första vi gjorde när vi klev in på Gröna Lund (där jag förvandlas till ett litet barn så fort jag ser karuseller) framåt eftermiddagen var att springa till chokladhjulet - jag ville verkligen vinna den största den här dagen! Det har alltid varit min dröm att få kamma hem storvinsten, jag blir alltid så ledsen över att alla andra vinner så lätt men inte jag. Vi valde ut några brickor och höll tummarna för att vi kanske skulle ha tur idag och när hjulet stannade på nr 60 skrek min bror: "Det är våran!!!". JAAAAAAAA, VI VANN PÅ MIN FÖDELSEDAG! ÄÄÄÄNTLIGEN!
 
Kvällen fortsatte i samma underbara stämning med karusellåkning och allt annat som tillhör ett nöjesfält och framåt kvällen mötte jag upp Mr för att spendera de sista födelsedagstimmarna med honom. Jag vill tacka alla som har ringt, smsat, skrivit och kommit fram och grattat mig. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig och hur glad det gör mig, tack tack tack! Ni är helt underbara ♥
 
 
 
 
 

JULIBARN

TIDSINSTÄLLT INLÄGG!
 
GRATTIS TILL LILLA MIG!
Idag är det minnsan min tur att bli äldre och fylla år. 23 är siffran som talar om min nya ålder hädanefter. Jag säger det varje år men tiden går alldeles för fort när man blir äldre och det är nog såna här dagar som får en att känna så mest. På mitt schema står det att jag är ledig så jag börjar med en lång sovmorgon innan jag spenderar dagen i Stockholm med familjen. På fredag blir det fest!
 

"GRATTIS, DU HAR VUNNIT!"

 
 
Jag budade för första gången för någon vecka sedan och VANN! Det blev en militärjacka från U.S Army som jag är jättenöjd med. I början var jag lite skeptisk till Tradera och allt det här med "redan använda plagg" men killen som ägde jackan jobbar på ett företag som köper in kläder från USA i riktigt bra skick och sedan säljer på Tradera. Han var hur trevlig som helst och informerade mig om allt kring betalning, leverans etc så jag kände mig verkligen trygg. Dessutom hade jag öppet köp på jackan i 14 dagar, hur många på Tradera erbjuder något sådant fantastiskt? Jag är verkligen kär i den. 

GODMORGON JULI

Jag och Sandra hemma hos Linn en sommar. Fyfan vad vi badade den här dagen, 2008.
 
Idag är det ny månad och ännu varmare dagar (hoppas jag) väntar runt hörnet. Det här är helt klart min favoritmånad och kanske beror det på att jag fyller år imorgon! Nu ska jag klä på mig och äta frukost innan jag måste sticka till jobbet. Vi hörs lite senare. Puss
RSS 2.0