M-City tourist shuttle.

Aah, vilket fint vader vi hade idag. Jackan byttes ut mot en tunnare kavaj och solbrillorna akte pa sa fort vi gick ut. Idag ville Kate ta med oss pa en bussresa i innerstan har i Melbourne sa vi kunde fa annu en inblick om vad som finns att gora har.

Vi tog en promenad ner till Lygon street for att sedan hoppa pa bussen darifran. Trafiken i den har stan ar enorm, det spelar ingen roll vad klockan ar pa dygnet, manniskorna tycks alltid aka bil dit de ska. Bussresan varade i en timme och under tiden fick vi se massor av stallen som vi kommer besoka senare. 
Nagra av stallena vi passerade var:

Queen Victoria Market, en enorm mat&kladmarknad som har over 200.000 besokare varje vecka. Docklands stadium, dar man kan ga och se en footymatch live men ocksa andra konserter och events.
The Art Centre, med alla deras olika gallerior och upptradanden. Museum finns ocksa i narheten dar du kan ta del av Australiens musik, dans, opera och teater.
Chinatown, som ar ett smakprov pa hur det kan se ut i Asien dar de saljer allt ifran mat till klader och smaprylar. Det finns aven ett kinesiskt museum dar att besoka om man vill veta mer om deras historia.
University of Melbourne, dar sjalva skolan ligger.

Melbourne ar hur stort som helst och det har jag nog sagt tidigare men jag tror inte ni forstar hur stort det verkligen ar har. Konstigt nog, verkar vi aven bo pa det ratta platsen for det ar inte alls langt till alla stallen vi besoker/ska besoka.

Jag ar helt kar i stora byggnader och hus, allt kanns mycket storre med sant runt omkring en och jag onskar att det fanns mer av sant hemma i lilla Eskilstuna. Har ar lite bilder fran bussturen:
 
                           
                                                                                    Hamnen
                                         
                                                                                  Innerstan
                           
                                                                      Melbourne aquarium
                           
                                                                                 Innerstan
                           
                                                                          Konstmuseum
                           
                                                                                  Innerstan




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0